torstai 20. kesäkuuta 2013

Punkkisektorilla

Punkkiasia ei ihan niin putkeen sitten mennytkään.

Hienosti parantunut haava alkoi turvota, ja rapsuttelin arven pois. Kosteutta tuli hieman pois, muttei mitään ihmeempää. Pinseteillä sitten tutkin tarkemmin ja löysin pari pientä punkin "karvaa". Ne sain nätisti pois ja puhdistin haavan. Täytyy olla todella tarkka, että kaikki punkin ulokkeet lähtee pois.

Vihdoin haava alkoi parantumaan. Tosin ennen sitä tutkimusmatkaa piti saksilla leikata nelisilmän päältä tukku karvoja pois, jotta haavan hoitaminen helpottui.

Kuvat on otettu 12.6. ja nyt haava on täysin parantunut ja karvat kasvaa takaisin. Tosin eilisen päivän aikana oli toinen punkki iskenyt täsmälleen samaan kohtaan, mutta toiselle puolelle. Puuh. Isä on talutellut koiria tässä meidän laajalla pihalla (6000 neliötä) ja punkit ovat peräisin omasta pihasta. Onpa hauskaa.

Tämä toinen punkki lähti helpommin, kun opiskelin tekniikkaa paremmin ja haava näytti heti siistiltä. Joskin punkin toimesta karvoja oli jo lähtenyt.


12.6.2013
 Jekku on mukavassa kesäturkissa, jos näitä punkkivaurioita ei lasketa. Sen turkki hohtaa sinisenmustana, kun Jippo taas ruskeanmustana kuloontumisen vuoksi.

12.6.2013

Ei kommentteja: