tiistai 28. tammikuuta 2014

Uusia Kongeja

Karvaotukset kohta tottuvat siihen, että emäntäolio raahaa kotiin kaikkea jännittävää. Jotta se koulutus ei epäonnistuisi, niin tänään hain Peten koiratarvikkeen paketin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tilasin Peten puljusta saatika netin kautta koirille jotain. Täytyy kyllä kehua firman nopeutta, paketin tilasin (ja maksoin) sunnuntaina ja tänään tiistaina se oli noudettavissa.

Ostoslistalle päätyi Kong Wobbler (L-koko) 19,95€ ja Kong Stuff-A-Ball (L-koko) 13,95€. Wobblerin L-koko sopii yli 12 kiloisille ja Stuffin taas 13-30 kiloisille


Kong Wobbler on aivan mainio kapistus! Sen saa kahteen osaan kiertämällä pohjan irti, mutta nameja voi myös suuresta aukostakin laittaa yhtä hyvin - aukkoja on vain siis yksi, mikä vaikeuttaa hommaa. Lelun painopiste on alhaalla joten se keinuu puolelta toisella, kaatuilee ja kierii.

Tämän pienen testin jälkeen lapinkoirille soveltuu ehdottomasti L-koko parhaiten. Viimeiset nappulat, pienet ainakaan, ei kovin helpolla tule Wobblerista pois, joten koira saattaa kokeilla hampaitaan, kuten molemmat J-pojat teki. Wobbis on kovaa muovia joten L-kokoinen on tarpeeksi suuri, ettei koira saa siitä kunnon otetta ja tämän kanssa aikaa kului, kun lelu vaappui minne sattui.

Tässä kuvia Jekusta Wobblerin kanssa, mutta Jippokin useaan kertaan on jo Wobbiksen kanssa touhunnut. Jopa rauhallinen Jippo alkoi hermostua, kun namit ei niin helposti tullutkaan kuin muissa aktivointileluissa. Hampailla yritettiin järsiä kantta auki ja Jekkukin paukutti käpälällä lelua sinne tänne, ja hampaat silläkin iski leluun kiinni. Jos on laminaattilattia, niin silloin kannattaa olla koiran apuna ja nostella lelua maton päälle, sillä muuten lattia naarmuuntuu aika tavalla. Tämä on kyllä sopivan vaikea, suosittelen!

Mainospätkä Kong Wobblerista:


Kong Stuff-A-Ball soveltuu käytettäväksi kolmella tapaa - leluna, nameilla täytettynä tai ulkouriin voi sivellä ruokaa. YouTuben videossa tähän oli sivelty maapähkinävoita, mikä tuskin soveltuu koirille joten ehkä jauhelihaa, koiranmakkaraa tai jotain muuta sellaista voisi uriin tukkia tai vaikka voita. Tosin sitten lelua kannattaa käyttää ulkona.

Stuffieen oli nyt laitettavana vain pieniä nappuloita, mikä teki siitä ehkä vähän liian helpon. Suuremmille nappuloille soveltuva ehdottomasti. Tämä on pehmeää kumia joten varmaankin voi tiskikoneessa pestä.

Videopätkä Stuffiesta:2 kommenttia:

Sonja kirjoitti...

Meillä on vain se tavallinen kongi käytössä ja siitä kyllä meidän lappalainen tykkää. Vois kattooki jos ostais noita uudenlaisia, ettei aina samaa tarvitse nakerrella. :)

http://suomenlapinkoiraleevi.blogspot.fi/

quu kirjoitti...

Sonja, Kongi on kyllä todella hyvä ja riittäväkin aktivointiin. Pakastamalla sen herkkujen kera siitä saa vielä lisäpotkua puuhasteluun.