keskiviikko 26. helmikuuta 2014

DIY Aktivointipeli


Aktivointipeleihin ei välttämättä tarvitse käyttää paljon rahaa - netistä löytyy paljon hauskoja ja edukkaita ideoita, joista voi omalle koiralle muokata mieleisen vaihtoehdon. Tätäkin ideaa on kiittäminen YouTube-videosta (Lisään linkin myöhemmin).

Tämän aktivointipelin tekemiseen tarvitset muffinsivuoan ja tennispalloja. Videossa vuoka oli foliota, mikä ei pitemmän päälle kestä niin pitkään kuin tällainen metallinen vuoka, mikä on käytännössä ikuinen.

Tennispallot ja vuoka 2€-kaupasta eli tarvikkeisiin kului yhteensä 4€. Jos vastaavaa kauppaa ei löydy omalta paikkakunnalta, niin kirppareilla myydään vuokia ja tennispallojakin hyvin edukkaasti. Myös monissa marketeissa on edukkaasti vastaavanlaisia myytävänä.  


Peliä voi soveltaa monella tapaa, piilottaa namit joko kaikkien pallojen alle, tai vaan parin pallon. Voi myös jättää osan palloista laittamatta. Kotosalla on lisää tennispalloja, joten en ostanut näitä koristeellisia tämän enempää. 

Jiposta tämä uusi peli oli hauska ja se kovin mielellään odotti vuoroaan. Omaksi yllätykseksi Jippo käyttikin pelissä paljon tassujaan. Yleensä Jippo tökkii kuonolla kaikkea, mutta tämä peli pakottaa käyttämään tassuja.
Jekku käytti tasaisesti molempia, mutta paljolti kuonolla työnteli palloja pois ja myös nosti niitä hampaillaan.Jekusta on suuri apu tämän pelin pelaamisessa - se noutaa tennispallot mielellään ilman namipalkkaa. Jipon pelatessa Jekku seuraa vierellä ja äkkiä kipaisee noutamaan vyöryvät pallot peliavustajalle.

Oman pelivuoron päätyttyä Jekku noutaa lähes automaattisesti pallot. Tennispallot se tuntee niinkin tylsällä sanalla kuin "Tennis".


Ei kommentteja: