lauantai 22. helmikuuta 2014

Laihian ryhmänäyttely


Team Cantavian matkakohteena oli tänään Laihian ryhmänäyttely ja Laihialle lähdettiin kasvattajan kanssa Matti Palojärven kehään kokeilemaan onnea. Koiria mukana oli kaksi avoimen luokan urosta eli omat turrukkani Jekku ja Jippo, sekä avoimessa luokassa kilpaileva kasvattajan sijoitusnarttu Sylvi.

Matka meni mukavasti, kun yöllä satanut räntälumi oli ehditty aurata, mutta näyttelypaikalla oli märkää ja rapa lensi. Kuvia en valitettavasti ottanut osallistujista, kun kaikilla oli mahanaluset ja jalat niin likaisena.

Kehä oli kohtuullisen kokoinen, mutta märkä.


Uroksia näyttelyyn oli ilmoitettu kuusi kappaletta  - kaksi nuorten luokan urosta, avoimessa luokassa esiintyi kolme, sekä yksi valiouros.

Kehä alkoi kymmentä minuuttia etuajassa ja äkkiä olikin avoimen luokan urosten vuoro. Kehässä oli minä ja Jekku, kasvattaja ja Jippo ja Jokikylän-kasvatti omistajansa kanssa.  Tuomari mittasi kaikki koirat ja Jekun kohdalla totesi, että se on näistä uroksista korkein. Jekku on massakas ja karvainen, mutta säkäkorkeudeltaan se on Jippoa matalampi.

Tuomari tiedusteli Jekun väriä ja kokeili runkoa, hännän asentoa, mutta hampaita ei tarkistanut.

Kuva: Riikka

Kuva: Riikka

 Juoksukierroksen jälkeen tuomari aloitti sanelun ja kasvattajan kanssa kuuntelimme sivukorvalla, että nyt vaikuttaa hyvältä ja sitä se olikin! Jekku sai erinomaisen!

AVO-ERI

"Keskikokoinen. Riistanvärinen. Mittasuhteiltaan oikea. Hyväilmeinen pää. Hyvät korvat. Vahva runko. Riittävä raajaluusto ja kulmaukset. Raajat oikea-asentoiset. Erinom.karvapeite. Hyvä häntä. Kevyt liike. Miellyttävä luonne."

Jipon vuoro oli seuraavana ja se esiintyi vieläkin paremmin kuin mitä viimeksi Laihialla. Tuomari saneli paperiin näin, ja myöskin Jippo oli ERInomainen:


AVO-ERI


"Musta merkein. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pää, erinom.korvat Vahva runko. Riittävä raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Erinom. karvapeite. Hyvä häntä. Tehokas liike. Miellyttävä luonne"
 Kuva: Riikka


Seuraavaksi tuomari laittoi kolme avoimen luokan urosta järjestykseen - Jekku sijoittui luokkansa kolmanneksi ja tulos AVK3, Jokikylän uros oli luokkansa toinen ja Jippo uusi Laihialla tuloksensa - Jippo voitti luokkansa eli AVK1 ja sai SA:n (sertin arvoinen) ja se sai jatkaa paras uros-kehään.

Paras uros kehässä oli nuorten luokan uros, Jippo sekä avoimessa luokassa toiseksi tullut, sekä veteraaniuros. Tuomari järjesteli uroksia ja jäljellä oli Jippo ja nuorten luokan uros. Palojärvi kertoi yleisölle, että urokset ovat tasavertaisia mutta Jippo paransi viime kertaisesta Laihian reissusta ja voitti! Jiposta tuli näyttelyn paras uros ja se sai toisen sertinsä!


Paras uros-kehästä:
Narttuja näyttelyssä oli paljon ja varsinkin avoimessa luokassa jossa Petran Sylvi esiintyi. Tämä oli Sylvin toinen näyttely ja tuomari mieltyi Sylviin paljon, että se voitti avoimen luokan ja Paras narttu-kehässä tuomari pitkän pohdinnan jälkeen sijoitti ykköseksi!

Olimme ällikällä lyöneitä, kun ROP-kehässä olivat vastakkain Sylvi ja Jippo. Sylvi oli ensinäyttelyssään rotunsa kaunein ja lopulta koko näyttelyn kaunein. Tässä toisessa näyttelyssä Sylvi oli myöskin ROP eli rotunsa paras saaden toisen sertinsä. Näin ollen Jippo oli VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras.

Jippo ja sen SERT ja VSP-ruusukkeet sekä pokaalit niiden takana.
Suopunkitytön Ihana Valo
AVO-ERI SA AVK1 SERT ROP RYP2


Sylvi jatkoi ryhmäkilpailuun kaikkien muiden pystykorvarotujen voittajien kanssa ja siellä sijoittui toiseksi!

Sylvi ryhmäkilpailussa:Päivän ehdottomin yllättäjä oli kuitenkin Jekku! Hurjan onnellinen, että se sai vihdoin ERInomaisen. Se on kasvanut ja kehittynyt hitaasti, ja nuorena moitittu kevyeksi, mutta nyt on siitäkin sitten päästy eroon.

Kehäkäytös oli kummallakin erinomaista ja mallikasta, että kehtaa toistekin lähteä. Vaikkakin avoimen luokan uroksen esittäjä päästi Jekun kuonon eteen rähisemään, ei Jekku sitä pahana pitänyt. Harmi, ettei tuomari kiinnittänyt rähinään enempää huomiota.  Ei ole oikein asiallista päästää omaa koiraansa toisen koiran kuonoon kiinni. Kaikille pitää antaa tarpeeksi tilaa esiintyä. Oli se tahallista tai tahatonta, niin silti huolehtia ettei häiritse toisia.


Minusta näillekin lapinkoirille olisi sertin voinut antaa! :)Joiku-tyttönen :)Ei kommentteja: