lauantai 1. maaliskuuta 2014

Iltapäivälenkki
Leikki muuttui lenkiksi lentokentän maastoissa. Tänään on todella kaunis päivä ja moni muukin oli lähtenyt lenkille.

Ihmisiltä on tuntunut vaan unohtuvan lain puitteet ja hyvät tavat koirien irtipitoa ajatellen. Monet ajattelemattomat ihmiset pitivät koiria irti, vaikka varsin hyvin näkyi koko ajan toisia koirakoita. Eihän irtipitäminen haittaisi, mutta kun koirat eivät olleet millään tavalla hallinnassa. Useammalla ulkoilijalla ei ollut yhtä vaan kolme koiraa. Yhden koirankin hallinta vaatii taitoa ja kolme on monesti mahdottomuus jos oikeasti ei tee niiden kanssa kunnolla ja pitkäjänteisesti töitä.

Eräskin nainen näki meidät kolmen terrierin kanssa ja ei suinkaan ottanut koiria kiinni, vaan lähti juoksemaan koiriensa kanssa. Me onneksi oltiin harjulla ja he vähän alempana, mutta tuskin koirat olisivat juosseet eteenpäin jos olisivat meidät nähneet.

Seurasimme tovin kun nuori isä oli tyttärensä ja pienen spanielin kanssa lenkillä. Koira oli asianmukaisesti kytketty ja mies namitti koiraa meidät nähtyään. Ei kovin kaukana heistä nainen juoksi suuren mustan pystykorvan kanssa ja koira oli tietenkin irti. Se haukkui raivoisasti spanielille, mutta omistaja ei vaivautunut edes kutsumaan koiraa. Tuntuu, että ihmiset eivät vaivaudu edes kutsumaan koiraansa luokse, kun ne ei kuitenkaan tottele. Mietin vain, että siinä olisi käynyt huonosti myös lapselle jos pystykorva olisi päättänyt spanielia jahdata. Mies vain seisoi ja odotteli, että pystykorva menisi pois.

Miten itsekkäitä ihmiset täällä ovat! Tottakai koiria on kiva pitää irti, mutta toisille ei saa aiheuttaa mielipahaa eikä vaaratilanteita. Koirapuistoa Nummelassa ei ole joten kaikki pienetkin metsäkaistaleet ovat "koirapuistoja".

Jäljestysliinat eivät ole kalliita ja niillä saisi hieman harjoitella vapaammin irtipitoa koiran ollessa silti kiinni.Voisi hieman testata koiran reaktiota ja tottelevaisuutta, sekä luoksetulon varmuutta. Ihmisillä tuntuu olevan joku pakko saada pitää koiraa irti. Kiltti koirakaan ei ole kaikille kiltti vaan se reagoi, erityisesti uhkaan. En tiedä onko tuolla alueella tappeluita tullut, mutta uskonpa ettei sellaisilta voi tuolla välttyä.

Onneksi lenkki meni mukavasti, mutta kyllä siinä meni vähän nätti päivä pilalle kun mietti, että minkä puskan takaa joku koira tulee päälle. Yksi parkinvärinen paimensukuinen lapinkoiranarttukin nähtiin. Se katseli meitä ja rauhallisesti köpötteli, häntäänsäkään ei selälle nostanut.


 

Jippohippo on täydessä turkissa - se ei edes ole vielä miettinytkään kesäkauteen siirtymistä. Talvipomppa pysyy päällä vielä pitkän aikaa.


 Bikinikausi lähestyy Jekun kohdalla uhkaavasti. Sen peitinkarva alkaa mennä runkoa pitkin, kun nyt on alaselkäkin pohjavillaton ja kyljistäkin jo hyvän matkaa villat harjattu pois. Pöksyistäkin jo jonkin verran karvaa lähti pois. Hännän ja pöksyjen pitkät villat sen sijaan kasvaa vielä, samaten hapsukarvat etujaloissa.Lenkin päätteeksi olivat karvat mukavasti jäisen kuravellin peittämät. 


Ei kommentteja: