tiistai 4. maaliskuuta 2014

Varusteet: Pannat ja hihnat

Tässä pieni katselmus meidän panta- ja hihnakokoelmaan.

Laatuun enkä määrään en ole painottanut, vaan käytännöllisyyteen ja hyvään hinta-laatu-suhteeseen. Värit on tummahkoja ja varusteet pestävissä, koska nämä välillä kellivät ties missä.

Perustarvikkeita perusturrukoille.
Arkikäyttöön:

Jekun kaulassa on musta Best Friend Reflective-panta, minkä nylon on pehmeää ja lisäksi pannassa on heijastinkangasta, mikä tosin ei karvan takaa juurikaan näy. Pantaan olen ollut muuten tyytyväinen, mutta lukko on aika jäykkä ja sitä ei niin helposti "pueta". Pannan hinta oli 10€ luokkaa ja siinä oli pitkä takuukin.

 Pantaan olen kiinnittänyt puhelinnumerolaatan, missä on kaksi puhelinnumeroa, mutta ei koiran kutsumanimeä.Jipolla on samanlainen panta, mutta ruskeana. Tämän pannan hankin joululomareissulla Nummelasta. Pikkuherralla oli  aikaisemmin saman merkkinen puolikuristava panta, mutta se aiheutti sen, ettei Jippo tiennyt koska hihna loppuu. Vetäminen on vähentynyt, kun panta on jämäkästi kaulassa.Turrukat kulkevat pääsääntöisesti lenkkinsä flexeissä  - Jekun flexi on kuvassa ylempänä oleva. Leveä hihna kelautuu hitaasti ja se sopii Jekun rauhalliseen tahtiin, eikä hihna tarraa kiinni jalkoihin.

Jipon flexissä on ohut hihna eli se kelautuu supernopeasti. Juniori on sellainen elohopea, että sillä täytyy olla flexi joka pysyy sen juoksemisen ja pomppimisen tahdissa. Jippo on ällistyttävän ketterä siirtelemään hihnan pois jaloista.

Kummatkin pojat kiertävät puut/pensaat, jonne ovat hihnansa kanssa takertuneet. Vain harvoin täytyy mennä hihnaa irroittamaan.

Muille tassutteluille:

Kun lähdemme junailemaan tai kaupunkikävelyille on hihnat käytössä. Jekku kulkee hyvin nätisti Ikean(!) nahkahihnassa, mikä maksoi hurjan 1€ verran. Nythän Ikeasta ei enää lemmikkitarvikkeita saakaan.

Jipon hihnana on jompi kumpi nylonhihnoista, pituutta niillä on alta 2m.BF:n nylonhihnat ovat samaa sarjaa kuin arkikäytössä olevat pannatkin. Nämä monitoimihihnat ovat liian pitkät jos täytyy hallinnoida kahta koiraa samanaikaisesti, joten ne ovat jääneet vähälle käytölle.Näin surkea on meidän näyttelyhihna- ja pantakokoelma - yksi surkea puolikuristava panta ja näyttelyhihna. Onneksi meidän näyttelymatkat ovatkin viime aikoina olleet koirien kasvattajan suojeluksessa ja Petra on lainannut Jipolle näyttelyhihnaa ja -pantaa.

Jekku toimii näissä omissa oikein mainiosti. Se kotioloissa aina innostuu kun otan näyttelyvälineet esille. Se liikkuu kehässä rauhallisesti ja kiskomatta, niin sen kanssa ei mitään ketjupantoja tarvitakaan.

Käytöstä poistuvia/poistuneita:

Ylimääräisiä hihnoja ei ole nurkissa ainuttakaan ja yllättävän vähän on ylimääräisiä ja turhia pantojakaan. 

Ruskean nahkapannan Jekku sai naapurilta Torniossa asuessamme ja se oli paljon käytössä, mutta aika raskas ja hitaasti kiinnitettävä.  

Musta nahkapanta ja heijastinpanta olivat heräteostoksia - ei ole kumpaakaan käytetty koskaan, koska liian pieniä paksuniskaisille ja karvaisille lapinkoirauroksille. Jos on tarvetta noille, niin mieluusti niistä luopuisin vaikka herkkuvaihdokista - varmaankin lapinkoiranartuille tai pienempien rotujen edustajille passaisivat.

Jipon käytössä ollut puolikuristava BF-panta on sekin jäänyt pois käytöstä kun on nyt tuo uusi panta.


Nämä pannat etsivät uutta kotia.

Tämä ketjupanta tuli ostettua joulukuussa, mutta se oli aivan liian pitkä joten sekin etsii uutta kotia. Eikä meillä sille mitään käyttöä ollutkaan kun ei soveltunut Jipon näyttelypannaksi. Mittoja voin laittaa jos jotain kiinnostaa. Namivaihdokista tämäkin lähtisi uuteen kotiin.

Ketjupantakin on vailla uutta kotia.

Turvavaljaat tuli Jekulle hankittua sen ollessa juniori. Valitettavasti Jekun matkustustyyli on sellainen, että turvavaljaista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Jekku pyöri siihen malliin valjaat päällä, että sen kanssa joutui aina joku ihminen matkustaa ja siltikin se oli kuristumispisteessä. Jos turvavaljaat kiinnostaa, laita tästäkin viestiä. Valjaat ovat hyväkuntoiset ja pesen ne jos uusi koti löytyy.

Turvaa automatkoille?

BF-valjaat ostin tuttavalta ja ne sopi oikein mainiosti juniorilapinkoiralle. Nyt urosten ollessa kunnon äijiä on valjaat ääriasennossakin aivan liian pienet, kuten kuvasta näkyy.

Valjaille tarvetta?Muistojen pannat:

Viimeisenä, muttei vähäisempänä - poikien ihkaensimmäiset pentupannat.

Jekun tassupantaan liittyy niin monia mukavia muistoja.

Jipolla oli söötti pallokuvioinen pentupanta, ja vähän vanhempana raidallinen. Harmi ettei siitä ole kunnollista kuvaa panta kaulassa. Jips oli pentuna niin älyttömän karvainen ja vapaan kasvatuksen lapsi, ettei sillä pantaa paljon ollutkaan.Jippo Sirun luona kylässä


Ei kommentteja: