keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Hellettä


Helleaalto on meitä "hellinyt" jo tovin aikaa. Miten sitä kaipaakaan niitä sateisia, pilvisiä ja kylmiä päiviä tämän helteen keskellä?

Vähitellen olen tullut siihen tulokseen, että taidan olla ainut joka vihaa hellettä ja kuumaa. Koirien on niin tuskaista olla eikä ole pakopaikkaa kuumalta.

Pieni kotikolomme on valitettavan kuuma ja ainoa keino sen viilentämiseen on estää valon pääsy sisään. Sälekaihtimet, verhot ja tuuletusräppänät pitää olla visusti kiinni. Parvekkeelle ovi voi olla avoinna vain siihen saakka kunnes valo kääntyy.

Jiponkin korvien väli taitaa olla entisestään pehmentynyt, kun se jopa tyytyväisenä kelli ja antoi harjata rintakehän, mahanalusen ja sukukalleuksien ympäriltä kaiken pohjavillan pois. Se vain kääntyili ja tarjosi uusia harjauskohteita, eikä mitään viitettäkään, että sillä olisi erityisesti kiire minnekään.

Lenkit ovat tyyliä pikavisiitti ulos ja takaisin. Vain asiointireissuja ollaan lähimaastoon tehty ja sitten paettu takaisin sisälle. Ruuan jälkeen pojille iskee leikkivimma, mutta sekin on aika laimeaa, kun eivät jaksa juuri edes liikkua sisätiloissa.

Punkkeja ei ole nyt koirissa näkynyt ja yhtään punkuraystävää ei taidettu Taavetista ja Kotkastakaan saada matkamuistoksi.

Taas eräskin pikapiipahdus ulos ja vapaapäiväni kunniaksi ulkoilutin vähän kameraa, mutta eipä sitä kauaa jaksanut olla vaikka pilviverho olikin auringon edessä.

Lämmöstä ja auringonpaisteesta on kyllä kieltämättä ollut hyötyä perhosille, mitä näkyy päivä päivältä enemmän.Ei kommentteja: