sunnuntai 31. elokuuta 2014

Liessaaren luontopolku

Lisää kuvia tulossa!

Taas yksi ihana sunnuntairetki takana  - makkaraa paistellen ja louhoksia ihastellen tuli päivä aurinkoinen päivä vietettyä Lohjan Liessaaren luontopolulla ja laavulla.Suurelta parkkipaikalta tassuteltiin sillan ylitse ja ison uimarannan kupeesta lähti järven vierustaa kulkemaan leveä polku suurten puiden latvustojen alla. Lehtomainen maisema otti valtaansa ja välillä olan yli kurkatessa näkyi järven kimaltelevaa pintaa. 

Polun suunta vaihtui järven läheisyydestä syvemmälle saarta ja siellä metsä muuttui kuivaksi. Kuuset kasvoivat niin tiheässä ja aivan kuin olisi illan hämärässä kävellyt.


Taustalta kuului sahauksen ja sirkkelöinnin tuomaa ääntä. Metsien tyypit  vaihtuivat ja kaikkialla polkujen varsilla oli sinivuokkoja. Sinistä sinivuokkomerta pitää keväällä lähteä katsomaan - se on varmasti aivan huikea!Muutamia reippailijoita tuli vastaan, mutta muuten saimme rauhassa tallustella. Kyltit ja täplät olivat aikaa sitten loppuneet ja puhelimen avustuksella koitimme etsiä mistä laavu löytyy. Pitkästi saimme kävellä pientä kyläpolkua pitkin ja molemmin puolin oli välillä hyvinkin tiheään mökkejä. Toisten mökkien ympärillä oli piikkilankaa, toisella rimoja ja toisella verkkoa, mutta olipa siellä tervetuloa-kylttikin.

Lopulta löytyi puuliiteri, mutta laavua ei näkynyt. Polusta päätellen se sijaitsi paljon alempana ihan rannassa. Jyrkkää kivikkoista polkua pitkin lähdimme koirien kanssa lyllertämään alas. Lähes ollessamme perillä näkyi laavun katto ja miten upealla paikalla se olikaan - jyrkällä kivikkoisella rannalla kuin vuorten seinämien suojassa.Ei kommentteja: