maanantai 29. joulukuuta 2014

Päivälenkillä ja tavoitteitaPimeän ajanjakson väistymisen voi jo nähdä ja tuntea. Aurinko on pilkistellyt tasaiseen tahtiin ja pakkanenkin kohosi eilen illalla -15 asteeseen. Aamu- ja päivälenkki tehtiin samaisissa asteissa. Reississä alkoi tuntua lämpimältä vaikka veikkaan hetkellistä hyvän olon tunnetta, kun ihan vielä keho ei ole tottunut näin kylmään. Meitä Etelä-Suomalaisia on pitkään siunattu pienillä pakkasasteilla.

Kummatkin kasvatti syksyn aikana hyvän turkin, mutta joulukuun alussa Jekku alkoi ajaa selästä pohjavillaa ja hieman polvien kohdalta. Muualla turkki on pysynyt kuosissaan. Jippo jatkoi syksyn karvanlähtöä ja pääsi nyt vasta häntään - hännästä se ajoi pohjavillan pois ja hieman aiemmin ohensi villapöksyjä. Kovin hyvässä turkissa kumpikaan ei tällä hetkellä ole mutta paljonpa ne ovat olleet sisälläkin kun omaa pihaa ei ole.
 

MENNEITÄ JA TULEVIA TAVOITTEITA

Alla on lista tavoitteista meidän tulevalle vuodelle. Tärkeintä on, että pojat pysyvät terveinä ja kesälläkin päästäisiin kunnon lenkeille. Lenkkien pidentäminen sijalla yksi. Uusien lenkkipolkujen ja irtipitopaikan löytäminen olisi lottovoitto.

Viime vuoden tavoitteet laadin omien työkiireiden ja muuttosuunnitelmien mukaan.  Keskityin poikien hyvinvointiin ja ehkä suurin muuutos niistä tuli toukokuun lopulla, kun pääsimme muuttamaan omaan kotiin, joskin vapaalenkit ovat pihan menetyksen johdosta kaventuneet.

Uudet lenkki- ja retkeilymaastot toi uutta puhtia peruslenkkeilyyn. Kissoihin on tutustuttu siinä määrin, että Jippoa voi pitää kissojen kanssa samassa tilassa vailla huolenhäivää. Jekun kohdalla ollaan menty isoin harppauksin, mutta vielä vaatii hieman paneutumista, jotta päästään samaan tilanteeseen kuin Jipon kanssa. Jekun silmätarkin suhteen kaikki meni hienosti ja kotikoulutustakin välillä jaksettu viedä eteenpäin.

Tavoitteita vuodelle 2014 olivat:

- Antaa enemmän aikaa pojille leikkihetken merkeissä
- Pidentää lenkkejä
- Enemmän vapaalenkkejä
- Lisää metsälenkkejä
- Tutustuttaa kissoihin
- Jekun silmätarkki (kevät 2014)
- Kotikoulutuksen suhteen voisi taas yrittää parantaa omia tapoja.

TAVOITTEET VUODELLE 2015 

Yleistä:

- Paikalliseen koirakerhoon liittyminen ja pääseminen osaksi ohitustreenejä, sekä omaehtoisia treenejä kentällä.
- Treeni- ja leikkikoirakaverien löytämistä
- Enemmän retkiä ja pieniä vaeltamisia
- Suoretkeilyä
- Rokotukset kuntoon
- Lappalaiskoirakontakteja
- Alaosaston perustamista näille kulmille?
- Erikoisnäyttelyihin osallistuminen - Voittaja -ja  Helsinki Winner näyttelyt  

Jekku
- Hierontaa 2krt/vuosi
- Karhu-ja/tai susitesti?
- Pari näyttelyä
- Lammaspaimennus
- Peruuttamisen opettaminen
- Paljon uimista

Jippo
- Hierontaa 2krt/vuosi
- Karhu-ja/tai susitesti?
- Lammaspaimennus
- Noudon opettaminen
- Opettaa Jippo nauttimaan kahlailusta ja jopa saada se uimaan omaehtoisesti
- Viimeinen SERTi -> FIN MVA


Harmittavan vähän on tullut kameraa ulkoilutettua, mutta nyt jaksoin reipastua ja otin mukaan kameran. Päivälenkki kulki ensin aurinkoisen niityn poikki..


.. ja sitten siirryttiin varjoiseen ja siniseen talvimaailmaan jossa Jippo sai kulkea vapaana. Jekkau sen verran paljon tytöttää tällä hetkellä, etten arvaa sitä pitää täysin vapaana. Se on kulkenut hihna tai flexi perässä, että saan sen otettua kiinni jos se bongaa jostain vastustamattoman tuoksun. Hyvin se pysyy kuulolla mutta täällä on sen verran paljon koiria, että vastaantulijoita voi tulla.


Ei kommentteja: