maanantai 12. tammikuuta 2015

Karvaisia tassuja ja viiksiä

Jekun etutassut


Koirien tassut ovat näillä vaihtelevilla keleillä kovilla - märästä pakkaseen ja toisin päin. Hyvin on kuitenkin kummankin tassut voineet. Varpaanvälikarvoitusta kasvanut riittävästi suojaamaan kylmältä, kuralta ja soralta.

Jekun anturat on siloittuneemmat ja elämää nähneemmät. Onhan niillä pari vuotta enemmän tallusteltu ja kuovittu niin paljon kuin sielu on sietänyt. Toissasyksyn suuri anturahaavakin on parantunut huomaamattomaksi eikä ole sen koommin haitannut.

Tassuja ja varpaanvälejä tarkastelen aina satunnaisesti, mutta hyvältä näyttää.

Jekun takatassut

Jippo on henkilökohtaisen hygienian puolesta huolettomampi, mutta etutassuja se on nyt nuollut, kun paakkuja kerääntynyt plussakeleillä. Nuoleminen näkyy karvojen punertumisena syljen vuoksi. Varpaanvälit näytti siistiltä ja takajalkojen karvat loistivat valkoisuutta herra kun ei niitä piittaa nuolla.

Jipon anturat ovat pehmeät ja niiden kuviot on selkeämmin näkyvissä, ihan kuin sen kirsussa. Jekun kirsun kuviointi on hillitympi ja Jipolla on isommat kuviot.

Jipon etutassut

Jipon toinen takatassu

Jekulla oli kesän/syksyn korvalla haavat varpaanvälissä ja anturassa. Siihen löytyi todella hyvä poppaskonsti Basibactin jauheesta-  jauhe kuivattaa ja desinfioi. Haavat parantuivat nopsaan, kun tassut huuhteli ja kuivasi hyvin, sekä ripotteli jauhetta. Jauhetta oli helppo levittää juuri sinne minne piti ja koiran omanhoidontarvekin väheni.


Hassua miten koiralla, millä on vähemmän valkoista nassussa on paljon valkoisia viiksiä molemmilla puolilla. Koiralla, millä taasen on paljon valkoista kaikkialla on pikimustat viikset. Viiksien väri ei taidakaan olla kytköksissä koiran väritykseen.

Jekulla on saattanut olla pentuajoista saakka eri värisiä viiksiä, mutta nyt vasta jotenkin jäin niitä tuijottelemaan.

Jekun oikean puolen viikset

Jekun vasemman puolen viikset

Jipon vasuriviikset

Jipon oikeat viikset

Ei kommentteja: