torstai 8. tammikuuta 2015

Kaikki kastuuKieltämättä nämä talviset kelit ovat olleet erikoiset - kun illalla mittari näyttää -13 asteesta aina -21 asteeseen niin seuraava ilta on sitten vähintäänkin mielenkiintoinen. Silloin lenkillä kastuu litimäräksi kun lämpötila on plussalla ja sataa vettä. Vaikea pukeutua riittävän vähän tai riittävän paljon, kun lämpötilat sahaa ees taas. Tiet on liukkaat ja valkeus aina kaikkoaa sateen myötä.  Koirat kastuu, omistaja kastuu, vaatteet kastuu ja koirien hihat ja pannat kastuu.

Kylppärissä lainehtii monenlaista märkää ja haisevaa rättiä, kuraista kumpparia ja pesua kaipaavia hihnoja. Uskolliset ja Jekun ikäiset Sievi-kumpparit kestää kaikki kelit, vain yli -20 asteen pakkasilla ne on vaihdettava lämpöisempiin jos pysähtelee usein.
Pyyhevertailun voittaja on halppispyyhe - se on sen verran pehmoinen ja imukykyinen, että imee nestettä itseensä nopeammin ja tuntuu käteen kuivemmalta.Helposti pystyy kaksi isoa karvaista urosta kuivata yhdellä pyyhkeellä. Tummemman värinsä takia ei näytä niin likaiselta, mitä kyllä ihan varmasti on.

Arvokkaampi Rukkan pyyhe tuntuu parin pyyhinnän jälkeen ihan märältä, että se on jäänyt syrjään. Pienet tassupyyhkeet on jääneet kokeilun jälkeen kaappiin. Jos koirilla kastuu tassut, niin aina se mahanalunenkin ja jalat kokonaisuudessaan on märät.Pojat kyselee, että lähdetäänkö uudelleen vesisateeseen?


Ei kommentteja: