keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kuopalla

Kohta voikukat kukkii!

Napattiin Samin kaveri Iiro matkaan ja köröteltiin Kuopalle paistamaan makkaraa. Risukeitin paistoi makkarat varmalla otteella ja toisaalla pojat juoksivat Iiron kanssa kilpaa pallon ja keppien perässä.

Mukava pieni irtiotto aamuvuoroviikkoon, jolloin nousemme viideltä ja lenkkipolku kutsuu jo ennen kuutta. Yleensä aamulenkit saa tuohon aikaan mennä ihan hissuksiin vailla kanssalenkkeilijöitä. Satunnainen aamuvirkku mummo tai pappa saattaa jossain näkyä.

Nuorempana Jekku ei laisinkaan viehättynyt aamuherätyksistä, mutta nyt se on nohevana lähdössä lenkille kellonajasta huolimatta. Jippoa kiinnostaa lenkin jälkeen tapahtuva ruokakupin täyttö. Pikkaisen kyllä Jippo on alkanut nirsoilemaan nappuloiden kanssa ja täytyy miettiä jotain toista nappulalaatua tai -merkkiä.


Joku tai välillä melkein kaikki päivän lenkit vaatii paljon aikaa, vaikkei me metrillisesti päästä hurjasti etenemään. Uusi tuore heinä saa lapinlehmät märehtimään ja ne jumittuvat heinämättäiden lomaan kerran jos toisenkin. Jippo ei ymmärtänyt heinän päälle mitään, mutta Jekku on sitä parin vuoden aikana ahkerasti opettanut.

Heinät tulevat kokonaisina ulos joko yleensä ala- ja harvemmin yläkautta. Vatsalaukun ja suolenpuhdistusoperaatioita tapahtuu näiden osalta yleensä juuriki näin kesänkorvilla.
Kuivattua henkitorvea välipalaksi


2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Hauskan näköiset pojat sinulla siellä! :) Iloinen yksityiskohta oli lukea, että teillä märehditään, meilläkin asuu nimittäin ruohoa märehtivä lappalainen :)

quu kirjoitti...

Terhi, välillä heinänkulutus on runsasta, mutta sitten taas on pitkiä aikoja ettei maistu. Tällä reissulla kyllä tuntui, että oli lemmu mukana :D