lauantai 11. huhtikuuta 2015

Puumannin laavulla 11.4.2015Käväistiin kaveriporukalla nauttimassa upeasta lämpimästä kevätsäästä ja sinivuokkometsistä Pääkslahden luontopolulla keväällä 2015.

Etelässä asuvat ovat etuoikeutettuja asuessaan täällä, sillä monet pienet lehtometsät peittyvät keväällä siniseen sinivuokkomereen. Halusin lähteä Puumannin laavulle erityisestä syystä - tiesin, että lähellä laavua kasvaa harvinainen valkoinen sinivuokko. Pianhan tämä kaunokainen tulikin vastaan ja voi miten hempeä se oli. Läheiset sinivuokkokasvustot olivat jo saaneet valkoista vaikutusta, sillä sinisen ja violetin sävyjä oli jo useita.

Laavulla oli tehty paljon töitä sitten viime kerran - puita oli kaadettu ja harvennettu, maata tasattu ja toinen uusi laavu nuotiopaikkoineen oli rakennettu. On kyllä hyvät puitteet retkeilyyn ja evästykseen.Eilen Jekku täytti kuusi vuotta ja oli hauska lähteä sen kanssa juhlistamaan synttäreitä, mukaan karvateille tuli superherkku - kuivattua henkitorvea.

Jekku ja Jippo sai rallattaa vapaana kunnes hoksattiin, että rannalla istuikin isä ja tytär pienen koiran kanssa. Onneksi karvakorvat ei huomanneet ja säikyttäneet, mutta ne kyllä juoksi vastaan koiratonta lapsiperhettä, mutta perheen emäntä oli jo muutenkin niin pahalla päällä ettei vahinkoa tullut..Kukin tyylillään tuntuu Jippo tuumivan ja heittäytyi selälleen kellimään.. voi että se nautti!
Synttäri"kakun" syömistä.

Jekku hoksasi rannalla olevan pikkukoirun ja häntäkin tippui samantien alas :D


Laavulta suunnattiin kallioille vielä istumaan ja nauttimaan kevään lämmöstä. Olipa ihana päivä!

Kevään tuulia nuuhkimassa


Ei kommentteja: