sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Repoveden kansallispuistossa 12.7.2015
Heinäkuussa käväisimme Luumäellä ja samalla päästiin ulkoilemaan upeassa Repoveden kansallispuistossa.

Retkipäivä oli todella kuuma ja möykkyinen tie johdatti meidät suurille parkkipaikoille, jossa oli paljon ulkomaisia autoja, pääasiassa venäläisiä. Retkeilijät olivat kuitenkin levittäytyneet ympäri metsää, ettei heitä juuri polun varrella näkynyt. Parkkipaikalla toimii myös ainakin kesäaikaan pieni kioski, josta saa pientä matkapurtavaa ja kahvia.Kiersimme Ketunlenkin, mikä on 5km pituinen aika helppokulkuinen lenkki, johon mahtuu monia hienoja kohteita, kuten riippusilta, valtava portaikko huipulle, järvimaisemia ja loppupuolella odottaa vielä manuaalilossi.Jekku on ihan hurjissa fiiliksissä, kohta mennään!
Pitkä matka tuli kuljettua.


Luonnonvaraiset kämmekät ovat yksi "keräilykohteista" näin katsomismielessä. Harvinaisen vaaleita maariankämmeköitä oli pitkospuiden vierellä laajat kasvustot. Harmittavan monista oli kukkavarret nypätty.


Jos ei jaksa, voi tilata taksiveneen.


Poltettua metsää hieman ennen ketunlossia.


Manuaalinen lossi odottaa vastarannalla. Yksin tämän vetäminen puolelta toiselle on hieman haastavaa, mutta kahteen pekkaan tasaisessa rytmissä lossi siirtyy hyvällä vauhdilla. Karvakorvat asettautuivat lossille istumaan sateen riepotellessa meitä.


Loppurutistus parkkipaikalle.Ei kommentteja: