sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Sunnuntairetki 1/3: Torronsuo


Laaja ja Suomen syvin suo, Torronsuo, sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa. Sää oli mitä upein ja suo välkkyi värikkäänä pitkospuiden halkoessa maisemaa. Tämä kohde on pitkään ollut haavelistalla ja nyt päätimme lähteä sitä ihastelemaan. Voi pojat miten komea reissu oli!Voi valita kiertääkö rengasreitin vai pienemmän kierroksen vaiko käy vain näkötornilla ja makkaraa paistamassa. Lähdimme parkkipaikalta etenemään kohti maantietä tietäen, että palaisimme samaa reittiä takaisin. Tällä kertaa kun olimme vain pistäytymässä emmekä kiertämässä koko rengasreittiä läpitse.Maantiekin tuli vastaan ja reitti olisi jatkunut vasemmalle tien laitaa pitkin, mutta päätimme palata samaa reittiä takaisin. Autojen huminan kuuli koko matkan ajan.


Matka jatkui parkkipaikalta Kiljamoon makkaranpaistopaikalle, minkä läheisyydessä seisoo ylväänä luontotorni  - komeat oli maisemat korkealtakin katsottuna.


Palasimme Kiljamosta takaisin parkkipaikalle ja lähdimme kiertämään suon laitaa jälleen kohti luontotornia, mikä alkumatkan ajan oli invapolku. Reitti kulki metsässä suon vilahtaessa vasemmalla.


Pitkospuut poikkesivat ihan suon reunaan, mistä avautui laajat maisemat.Pitkospuita pitkin jatkettiin eteenpäin, kunnes päästiin risteykseen. Oikealle mennessä olisi paljon nähtävää ja sitä kautta pääsisimme sinne maantien laitaakin, mutta kun olimme jatkamassa Liesjärven kansallispuistoon ja perinnetilalle, niin päätimme kaartaa vasemmalle Kiljamoon eli takaisin makkaranpaistopaikalle.


Ei kommentteja: