sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Sunnuntairetki 2/3: Korteniemen perinnetila


Torronsuolta on pieni ajomatka Liesjärven kansallispuistoon ja siellä meitä odotti Korteniemen perinnetila. 

Saavuttuamme maantieltä kiermurtelevia hiekkateitä vihdoin leveällä hiljaiselle parkkipaikalla ja sieltä retki alkoi. Meitä tervehti veikeä puu jonka juuristo oli paljaana kiven päällä.Viehettävän ladon uumenissa oli tietoa perinnetilasta ja Liesjärvestä - hieno toteutus kertakaikkisesti.Korteniemen perinnetila on metsänvartijan tila, missä eletään vuoden 1910 mukaisesti. Työntekijät ovat pukeutuneet ajan asuihin ja tekevät töitä tilalla vanhaa kunnioittaen. Tilalla järjestetään erilaisia tapahtumia pitkin vuotta joihin vierailijat voivat osallistua. Tänään vuorossa oli perunannostoa, mutta olimme paikalla hieman ennen sulkemisaikaa joten kiertelimme ja ihastelimme tilaa.

Tilalla vierailu on siis ilmaista, mutta omat eväät mukaan ja reipasta mieltä.

Tilalla asuu suomalaisia maatiaiskotieläimiä-   kyyttölehmiä, lampaita ja maatiaiskanoja.

Meidät ja erityisesti koirat toivotettiin tervetulleeksi tilalle ja karvakorvat ihmettelivät lampaita, ja erityisesti kukko oli Jipon mieleen. Vierailimme kauniissa tuvassakin koirien kanssa ja pääsimme syömään ruispuuroa - kiitos tilan väelle hienosta hetkestä!Savusaunassakin vieraat saavat käydä saunomassa ja olipa vain komea sauna! Järven rannalla kasvoi ikivanha suuri kuusi, minkä oksat olivat niin pitkät, että ne viistivät maata ja vedenpintaa.


 Edellisviikolla valmistunutta uutta riukuaitaa perinteisin keinoin rakennettuna. Komeaa!


 Kauniissa salongissa on käsinmaalattu alkuperäinen tapetti. Tuvassa asuttiin vielä 60-luvulle saakka.Tälle tilalle palaamme vielä ja jouluna täällä järjestetään hiljentyminen joulunviettoon. Toivottavasti pääsemme silloin osallistumaan.

Ei kommentteja: