maanantai 26. lokakuuta 2015

PesuoperaatioLapinkoirien turkin pesemisen tarpeellisuudesta puhuttaa aika ajoin. Karvakorvat ovat säästyneet aikuisehtoolla shampoopesuitta tähän päivään saakka.

Jekku on pentuna pesty samalla pesukerralla useaan kertaan, kun se kieriskeli vetisen ja mädäntyneen linnunraadon päällä. Koko pentu oli yltäpäältä harmahtavassa nesteessä ja sen sai jätesäkissä kantaa silloisen kodin pesuhuoneeseen, mikä sijaitsikin "kätevästi" toisessa kerroksessa. Siltä kertaa pyyhkeet lensi roskiin ja koko kylppärin sai desinfioida. Eipä tullut sillä viikolla kovin valtavasti pentua rapsuteltuakaan.

Kilon lasagnelevypaketin maistelun jälkeen Jipon takaosa vaati hyvin tarkkaa pesua, kun se oli yltä päältä kellertävässä ripulissa. Haju oli kuvottava ja hyörivää pentua oli tuskaisaa pestä samalla kun itse sai osumaa ripulista.

Pesuihin liittyy aina tämmöinen mukava ja herttainen tarina. Näyttelyitä varten olen kevyesti pesaissut valkoiset kohdat ja masunalusen, mutta muuten luomuna on menty.

Sain useammalta vinkin hyvästä rypsipohjaisesta luomushampoosta. Edukas shampoo kustansi n. 5€ ja se sinetöikin pesupäätökseni. Jippo on lähdössä vähän reissuun ja olisi mukava lähettää se puhtaana reissunpäälle. Toisaalta taas Jekkua on irtokarvat kutitelleet ja muutenkin käteen jäi rasvainen tuntuma, että pistin ranttaliksi ja pesin pojat.
Ensiksi pesuun joutui Jippo, koska jos se olisi tajunnut mistä on kyse olisi sen onkiminen sängynalta ollut hieman haasteellista.
Jippo on tunnetusti vastarannan kiiski mitä tulee peseytymiseen ja harjaamiseen. Tassujakaan se ei juuri pese. Pahinta tosin oli kun TASSUT kastui, mutta ei se niin pahoillaan ollut muun turkin kastumisesta. Kuivaus on tietty superia. Se viihtyi yllättävästi harjattavana ja föönättävänä kun annoin sen itse vaihdella suuntaa. Sillä olisi ollut vapaat tassut painella kauas, mutta päätti pysytellä hoidettavana.  Lopulta köllötteli selällään ja kuivailin samalla harjaten sen pöksyt ja sukukalleuksien karvapehkot. Jipon kanssa vierähti tunteroinen kuivaamisineen.
Jekku rakastaa kaikkea komeuteen liittyvää. Sen mielestä vesi on paras elementti ja pesusta se ei ollut moksiskaan. Tuntui vain nauttivan. Harjauksesta se tykkää kanssa hurjasti ja föönillä saa puhaltaa nassuunkin (viileää ilmaa) vaikkei se ole edes märkä. Sen pesemiseen ja kuivaamiseen meni alle puolituntia.


Nyt ne on olleet niin mielissään ja hyvällä tuulella. Kovasti leikkivät keskenään ja hymyilevät. Ettei se pesu tainnut huonompi juttu ollakaan. Eivätkä nyt rapsutelekaan itseään kun perusteellisesti harjattu ja kaikki kellukan siemenet on poistettu turkista.


Shampoo oli ihan huippu - koiriin jäi vain hyvin mieto rypsin tuoksu, mikä hävisi turkin kuivaessa. Koirat tuoksuukin luonnolliselta. Laitoin shampoota pesuvatiin ja pesusienen avulla hieroin turkkeihin vaahtoa. Vaahtosi riittävästi, mutta sen sai helposti huuhdeltua. Olen oikein tyytyväinen tuotteeseen. Turkki jäi sopivan karheaksi ja toki se tänään vielä pehmoisemmalta tuntuu, muttei turkki jäänyt sellaiseksi höttöiseksi silkkiseksi, mikä sähköistyy helposti.

Jippo kuivailee tassuja Jekun odottaessa pesuvuoroa

Komeita poikia sieltä lian ja rasvan alta löytyi. Väritkin kirkastui ja valkoinen on taas valkoista.

2 kommenttia:

Oona Kiaa kirjoitti...

Ihana blogi!
Liityin lukijaksi!
Käythän kurkkaamassa minunkin : kuparikaviot.blogspot.fi ja liitythän lukijaksi? :)

quu kirjoitti...

Voi kiitoksia Oona <3 Tervetuloa tänne koiramaiseen arkeen :)