lauantai 10. lokakuuta 2015

Salmen ulkoilualueella


Salmen ulkoilualue sijoittuu Nuuksion kansallispuiston pohjoispuolelle ja se sijaitsee täältä n.20km päässä Otalammella. Ulkoilualueen laajuus on 860 hehtaaria. Palvelut alueella ovat laajat ja lähdimme eilen katsastamaan paikan.

Aika pian tuli selväksi, että näin laajasti rakennettu ulkoilumaasto käsitti suuret hiekkatiet, harvennetut metsät ja niitetyt tienlaidat sekä lukuiset teiden ylitykset. Muhkuraiset kivien ja juurakoiden peittämät polut ja karvaiset ikikuuset olivat vain etäinen muisto. Alue soveltuu loistavasti lenkkeilyyn, pyöräilyyn ja talviaikaan hiihtämiseen, mutta luontoa rakastavalle erätontulle paikka jäi etäiseksi.Yöpakkasten jäljiltä pienen lammen pinta oli jäässä

Kuihtuneita sananjalkoja

Repun tarkastustaTuolta tultiin.

Saavumme Iso-Parikkaan laavupaikalle.


Joku halusi uimaan.

Turkin kuivatusta.

Pieni kinttupolkukin olisi mennyt, mutta päätimme palata toista reittiä autolle.

Ei pöllömpi taukopaikka.


Tapion taival jatkuisi järven rantamaa.Aikomuksena oli Iso-Parikkaalla paistaa makkarat, mutta paikka kuhisi retkeilijöitä ja aikamme hiekkateitä kulkeneena päätimme jättää n.10km mittaisen Tapion taipaleen tekemättä ja oikaista takaisin Salmeen, jolloin lenkin pituudeksi jäisi kuitenkin yli 6km.

On iso harmi, ettei alueelle ole kehitetty polkuverkostoa heille, jotka haluaisivat tutustua alueen luontoon paremmin.  Iso-Parikkaalta olisi päässyt Paratiisin kautta takaisin Salmeen polkua pitkin, mutta ei sitten jaksettu lähteä kokeilemaan.

Aivan lähellä parkkipaikkaa on Kanaholman nuotiopaikka, ja päätimme siellä juoda kahvia ja syödä kolmioleivät. Komeat puitteet!


Istahdimme järven rantaan nauttimaan lämmittävistä auringonsäteistä ja mukavasta retkestä.

Vaikkakin olimme pettyneitä laajoihin hiekkateihin, niin yhdessäolosta jäi mukava olo ja muistan vieläkin kuivien lehtien kahinan jalkojen alla. Syysvärejä oli vielä hitunen nähtävissä, mutta puut alkavat vähitellen olla paljaana. Karvakorvat saivat ryntäillä Iso-Parikkaalla tovin vapaana ja Jekkukin pääsi uimaan vielä viimeisen kerran tälle vuotta ja  Jippo taas piti hauskaa järven rannalla ja veti siellä useita kierroksia pentuhepulointia.

Ei kommentteja: