torstai 21. tammikuuta 2016

Jippo Rally-Tokokurssilla, osa 2Yläpuolella olevan kylttikuvan edessä - kouluttaja kysyy "Oletko valmis" ja sitten mennään.


Kyltti 25 suorituksen alla - Jippo edessä ja ensimmäinen askel taaksepäin
tulossa kunhan saa namit esiin.
Kyltti 24 - Koira perusasennossa vierellä ja askel jo otettu eteenpäin.


Suorittamassa spiraalia  vasemmalle (kyltti 17)


Tämän kertainen rata oli edelliskertaa helpompi, joskin niin vaan sitä on virheille altis, vaikka miten helppo rata on. Töppäilin joka kerta kyltiltä 18 Pujottelulta edestakaisin siirryttäessä kyltille 17 Spiraaliin vasemmalle. Jotenkin miellin aina sen kylttitolpan osaksi kierrettäviä.

Paras vire meikäläiseltä oli hieman hukassa - oli niin paljon touhutettavaa ja olin tuntia ennen kotona ennen ralliin lähtöä. Rata me tehtiin jotenkin niin suorittamalla ja kiireellä. Jippo tarjosi muutamaan kertaan ylimääräisiä istumisia pujottelussa, mitä en huomannut ollenkaan. Se on sitten niin nopea istahtamaan, ilmeisesti sivulla istumista harjoiteltu tehostetusti.

Askeleiden osalta tein taas töppäyksiä, mutta korjasin erhettä ja kaksi viimeistä suoritusta laskin askeleet ja tein ne kunnolla.  Käännöksissä Jippo oli taas reippaana ja yhtään keilaa ei kaatunut. :). Se sitten on niin topakka suorittamaan. Paikallaankin se napotti, kun kiersin sen ympäri, vaikkakin laskin hihnan maahan, mitä kisoissa ei saisi tehdä.

Kyltti 25 (koira eteen ja askelia peruuttaen) osalta jouduttiin tarkistamaan ohjeita, kun Jippo kiersi oikealta miun selän takaa seuraamaan, mutta kisasäännöissä sanottiin, että se on sallittavaa.

Läksyjä tuli askeleiden ottamisesta ja siitä etten kävele suoraan. ;) Jiposta kouluttaja ei keksinyt  moitittavaa, muuta kuin että kiinnittää huomiota ettei se tarjoa istumista -  taisi moite kohdistua tällä kertaa ihan vain hihnanjatkeeseen.

Kouluttajalta tiedustelin saisiko Jekku tulla joku kerta mukaan testaamaan, miten se radan suorittaa. Jekkuhan kyllä osaa liikkeet aika hyvin (käännökset, istumiset, maahanmenot yms ja keiloja päin se kävelee suoraan). Ainut mitä se ei osaa on eteen tuleminen, Jekku mielellään pitääkin vähän etäisyyttä, itsenäinen tyyppi, ja onhan Jekku on kuin kuorma-auto ja hidas tekemään asioita. Se on aina ollut sellainen hitaansorttinen, kun se ylikeskittyy ja seuraa noin puolenmetrin päässä. ;) Eli mennään testaamaan tuntihinnalla miten äijä selviytyy ja kannattaako sen kanssa lähteä kursseilemaan. Ehkä joutuu frisbeekiekon ottamaan matkaan, että saadaan sille virettä nostettua.

Rata 21.1.2016 - klikkaa suuremmaksi.

Jos laji ei ole tuttu niin otin muutamia kuvia lajin kylteistä - kyltit eivät ole suoritusjärjestyksessä.

 Kurssitoverit Unna ja Iitu


Ei kommentteja: