tiistai 5. huhtikuuta 2016

JekkuTaigoja tilauksessaPentuja odotetaan syntyväksi vappuna Syrjäharjun kenneliin yhdistelmästä Cantavia Noitarumpu "Jekku" & Syrjänharjun Auroora "Taiga".

Yhdistelmällä on jalostustoimikunnan hyväksyntä ja sukusiitosprosentti kahdeksan (8) polven mukaan vain 1,29 %, sukukatokerroin 0,68%.  Tulevat pennut ovat Prcd-Pra ja Pompen terveitä vanhempiensa tulosten perusteella. Yhdistelmä KoiraNetissä.

Pentueen tuleva isä on meidän Jekku (s.2009) ja sen terveyttä on tutkittu laajasti: B/A-lonkat (indeksi 100), kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät tutkittu terveeksi kolmasti (2011, 2014 & 2016), puhdas sydänkuuntelu, Prcd-Pra ja Pompen terve ja DM kantaja. Jekku on luonnetestattu pistein +155 ja laukausvarma, jalostustarkastettu (yleisvaikutelma erittäin hyvä, tyyppi erinomainen). Näyttelyssä Jekku on käynyt harvakseltaan, viimeksi 2014 tuloksella AVO-ERI AVK3. Jekku on älykäs, reipas, avoin ja aktiivinen, mutta osaa rauhoittua. Pentue on Jekun ensimmäinen.

Pentueen tuleva emä Taiga on syntynyt 2011 ja terveystuloksiltaan B/C-lonkkainen (indeksi 105), kyynärät 0/0, terveet silmät (2013 & 2015), Pompen ja DM-terve. Luonnetestistä +89 pistettä ja laukausvarma, ja näyttelyistä viimeisin tulos AVO-EH AVK4. Luonteeltaan Taiga on ihastuttavan rauhallinen, lempeä ja sosiaalinen kaikkien kaveri. Pentue on Taigan toinen.

Pentueen kummatkin vanhemmat ovat äänivarmoja ja helppoja arjessa.

Pennuista on jo jonkin verran varauksia, mutta mikäli JekkuTaiga kiinnostaa otathan yhteyttä Marjoon:

https://www.facebook.com/Syrjänharjun-149160255172132

http://www.syrjanharjun.fi/


Alta löytyy kertomus mistä kaikki alkoi.
Tammikuussa saimme vieraan Marjosta, hänen tyttärestään ja Taiga-neidistä. Marjo oli kysynyt hyväksyntää jalostustoimikunnalta muutamien urosten osalta Taigalle sulhoksi ja vain pari ehdotustaan oli hyväksytty, toinen oli meidän Jekku.  Tämän jalostustoimikunnan päätöksen perusteella Marjo otti yhteyttä ja tiedusteli kiinnostaisiko minua antaa Jekkua jalostukseen ja tottahan toki se sopi.

Kutsuin heidät kylään tutustumaan Jekkuun tarkemmin ja  Taiga saapui eräänä tammikuun illalla ja kävimme heidät vastaanottamassa parkkipaikalla ja Jekku nuuhkaisi Taigaa muutaman kerran ja alkoi tyypilliseen tapaansa kiljua kurkku suorana pari minuuttia, Jekku oli Taigan hyväksynyt. Jekku on pienestä saakka toiminut näin, että jos se oikein jostain tykkää, niin sen kyllä kuulee.

Kävimme yhdessä pienellä lenkillä, että saisivat katsella miten Jekku toimii "elävässä elämässä" ja miten liikkuu. Vastaan tuli haukkuva pikkupuudeli ja myöhemmin berniuros, mikä kävi Taigaan tutustumassa. Jekku ohitteli nämä koirat rauhallisen itsevarmasti. Kaverukset saivat pihalla olla hetken ja Jekku tutkittiin rakenteen osalta ja näin varmistui, että Taiga tulisi myöhemmin treffeille tosimielessä. Sisällä kaksikko tutustui toisiinsa ja Jekku liimautui Marjon viereen rapsuteltavaksi. Taiga on luonteeltaan ihanan rauhallinen nallukka, mikä on hyvin sosiaalinen. Taigan luonteessa oli paljon Jekun emoa joka oli myös pentujen tapaamisreissuilla rauhallisen itsevarma.

Helmikuun 28. päivänä Taiga ja Marjo saapuivat ja Jekku odotteli jo valmiiksi aidatulla pihalla. Taiga päästettiin pihalle vapaaksi ja hetken pariskunta leikki, säntäili ja Jekku tutki innolla morsiantaan. Jekulla kävi vuosi sitten nuori kokematon narttu ja se livisti alta pois, niin eihän astutus sitten kokemattomalta urokselta onnistunut. Tällä kertaa olikin aivan erilainen meininki ja Taiga asettui paikalleen ja tarjosi hyväksymälleen urokselleen itseään ja muutaman yrittämisen jälkeen Jekku astui itsenäisesti Taigan - pidimme vain pannoista lopuksi kiinni, että olisivat aloillaan nalkissa olemisen ajan ja nalkissa olivat 15-20 minuuttia.

Oppikirjan mukaan mentiin ja pariskunta sai itse hoitaa homman. Jekku oli herrasmies ja kestävä, sen intohimo kyllä riehui isolla liekillä, kuten sen isälläkin.  Eilen Taiga kävi ultrassa ja tällä erää näkyi 1 pentu, mutta niitähän voi silti syntyä useampikin.

Ei kommentteja: