perjantai 22. heinäkuuta 2016

Mökkeilyä saaressa


Kuopiosta köröttelimme Tiian herkullisen evästyksen jälkeen Lapinlahdelle kavereiden mökille. Täytyy kyllä niin olla ylpeä mökin rakentajan sisukkuudesta, kun ensimmäinen laudasta rakennettu mökki paloi heti viimeistelytöiden jälkeen maantasalle ja uusi mökki rakentui hirrestä, eikä saareen rakentaminen eikä ylläpitokaan ole koskaan helppoa. Mökissä oli myös joskus käynyt pariinkin kertaan varkaita vieden matotkin lattioista ja veneet varastettu useaan kertaan. Nykyasussa mökistä siis löytyi perustarvikkeet ja eipä sitä muuta kaipaakaan. Luonto lähellä ja hiljaisuus on tärkeimpiä asioita.

Meno mökille tapahtui tietysti veneellä, mikä pisti hieman miettimään, sillä Jekku on nuorena ollut soutuveneen kyydissä ja Jippo ole veneessä ollut lainkaan. Reippaasti ne kapusi kyytiin ja perämoottorin laulaessa Jekku meni veneen jalkatilaan kerälle Jipon katsellessa kokassa maisemia ja nuuhkien ilmaa. Tulomatkalla siellä oli sitten kaksi karvattia tassut veneen laidalla nuuhkimassa ilmaa.

Pienessä saaressa on useampi mökki ja kun saari on tosiaan pieni, joten lenkille pojat ei pariin päivään päässeet. Lenkkien puuttuminen korvaantui lukemattomilla potentiaalisilla rapsuttajilla ja herkkujen kerjäämisellä. Välillä pojat katosivat pusikkoon asioilleen mutta ilman mitään sanomisia pysyivät aina mökin tuntumassa vaikka olisi ne voineet lähteä tutkimusmatkallekin. Jekku kyllä katosi välillä näköpiiristä, mutta sen reissut nyt aina tiedetään - rannassa läträämässä. :D

Miehet nukkuivat mökissä ja minä karvakorvien kanssa teltassa - oli aivan huumaavaa kuunnella puiden lehtien värinää, aaltojen lyöntiä rantaan ja lintujen aamuöisiä konsertteja. Jekku kaivautui selän taakse nukkumaan ja Jippo nukkui samalla tyynyllä. Miun lämpöpatterit ja retkikumppanit, parhaita sellaisia. Tänne on päästävä vielä uusiksi.Päivien pääkohokohtiin liittyi tiestysti jollain hassulla tapaa makkarat ja makkarapihvit.. odottavan kerjääjän aika on sitten niin pitkä..Ei kommentteja: