perjantai 26. elokuuta 2016

Päivälenkillä

Jekku touhutti puutarhassa tutkien Jipon nukkuessa nurmikolla, kunnes sanoin taikasanat - mennäänkö lenkille. Nappasin kamerankin matkaan jos saisi pojista otettua muutaman kuvan. Tulee niin puutarhassa tehtyä töitä ja kasveja kuvattua, että koirat jää aina vähälle kamerahuomiolle
.


Huonokuntoisimmat koivut ovat alkaneet jo varistaa lehtiään ja syksyn tuntua on ilmassa. Sammaleet nauttivat viileistä öistä ja tuovat ihanaa pehmoista mattoa. Reitin varrella on pieni syvennys ojassa ja se on läpi kesän vihreä erilaisten sammalien toimesta - se onkin Jekun juomapaikka.Muutama kuva pikkuhöpöstä.  Jippo on sitten niin hauska ja valloittava otus, on niin ihanaa että se tuli reilu kuusi vuotta sitten meidän laumanjatkoksi. Se on aina hyvällä tuulella ja hymyileväinen.

Turkinajelusta se on kovasti tykännyt ja se näyttää niin vauvalta nyt. Touhuttaakin enemmän pikkuturkissaan.
Lenkki menikin puoliväliin mukavasti kunnes vastaan tuli kyynpoikanen. Jekku oli jo kyyn ohittanut ja tuli kiire saada Jippo kiinni - se kun varmasti lähtisi kyytä katsomaan. Pikkukyyt ovat aikuisia vaarallisimpia. Päästiin kyy lopulta ohittamaan, mutta loppulenkki menikin tiiviisti katse tiessä ja pojat kytkettynä. Tähän aikaan kyynpoikia näkeekin, mutta useimmin yliajettuna.Ei kommentteja: