maanantai 19. syyskuuta 2016

Jippo fysioterapiassa

Jippo kävi fysioterapiassa Nina Sorvalilla Tokotassuissa.

Fysioterapiakäyntiin oli oma mielenkiinto perinteiseen koirahierontaan nähden. Aluksi katsottiin liikeratoja ja käsittelyssä jumeja löytyi sieltä ja täältä, vaikkei päällepäin mitään nähnytkään. Hieronnan ja venyttelyn lisäksi sai vielä hoitavaa laserkäsittelyä C-lonkan (terveemmän) puolelle. B-vitamiinini ja magnesium-lisiä määrättiin sekä huolehtia, että Jippo juo tarpeeksi.


Kirjoittelin muistiinpanoja mitä Nina sanoi - toivottavasti saan talletettua ne kutakuinkin oikein:

Paljon jumeja rintarangan ja lanteessa. Vatsalihakset jännittää. Vasemman etujalan ojentalihaksien yläosassa sekö onkan molemmissa koukistajissa kireyttä. Vasemman lonkan taakseojennuksessa hiemman aristava. Liikerata ok.

Jipon kohdalla kyse on rakenteesta, joten sen kohdalla jumeja tulee olemaan ja täytyy käyttää hierojalla, sekä kotona venyttää. Jippo onneksi itse on aktiivinen venyttelijä ja venyttää itsensä aina kun herää ja on lähdössä lenkille. Jokaisen varpaankin venyttää ja käyttää siihen aikaa, mikä on aina hyvä juttu.

Venyttelyä kotikonstein kerran päivässä tai joka toinen päivä. Venyttelyt tehdään koiralle joka on tehnyt lyhyen lenkin ja lihaksisisto on lämmin. Toistoja tehdään 2-5 kertaa suunta.

-  Etutassut rahin päälle (50cm korkea) ja namia viedään yläviistoon


-  Koira seisoo ja oma käsi asetetaan koiran mahan alle polvien tuntumaan ja namia viedään eteenpäin (venyttää kaulaa)
- Kylkivenytys - nami viedään koiran kylkeen ja pyllyä

- Käsi mahan alle ja nostetaan kevyesti mahaa
- Nami etutassujen väliin ja siitä tassun viereen
 
Lihaskunto oli hyvä eikä läskiä ja liikuntaa saa ilmeisesti jopa vähentää. Herra ainakin selvästi muistutti kotiin tultua vieteriä, ilmeisesti olo helpotti ja nyt uinuu tyytyväisenä. Hoitokerta 2h/85€.



Ei kommentteja: