perjantai 13. tammikuuta 2017

Jippo uusintalonkkakuvissa

Jipon lonkkien nykytilanne on puhututtanut jo pitkään - onko ne samat tai jopa huonommat. Päätettiin jouluna, että jossittelu saa riittää ja kaipaamme uutta pohdittavaa jonkun muun aiheen tiimoilta.

Kasvattaja vinkkasi, että Evidensialla oli -30€ tarjous ja soitin Lohjan klinikalle samantien. Lonkkien kuvaushinnaksi koiran painon mukaan antoivat 140€, kun täällä kotikunnassa kuvaushinnat lähtevät 175€ ylöspäin.

Saatiinkin aika seuraavaksi päiväksi ja klinikalla oli ystävällinen henkilökunta, ja saimme mukaan lähteneen ystävän kanssa olla prosessissa mukana koko ajan, varsinaista röngtenkuvausta lukuunottamatta. Puntarin lukemat kohosi yllättäen 23,5 kiloon, mistä eläinlääkäri kommentoi että Jippo on sopivan painoinen, kun kävi sen kylkiä läpi, mutta ehdotti että jos vaikka kilon pudottaisi. Meillä ruokinnassa onkin ollut välillä takapakkeja, kun Jekku on jättänyt omia ruokiaan syömättä ja Jippo on Jekunkin ruoat saanut syödä - tähän täytyy nyt tehdä stoppi, vaikka Jippo niin ruokaa rakastaakin.

Jippo herkkänä pienesti piipahti kun eläinlääkäri sai pyrstövilloihin tehtyä jakauksen ja pisti rauhoituspiikin. Pyysin vielä tarkistamaan samalla nukutuksella Jipon hampaat, että tarvitseeko ne jotain jatkotoimia ja toisessa kulmurissa oli hieman ienrajassa hammaskiveä. Hammastutkimuksessa koira täytyy kuitenkin nukuttaa ja niiden hinnat lähtevät 260€ ylöspäin, joten nyt oli hyvä sauma pyytää kun koira kuitenkin nukutettaisiin. Kävelimme röngenhuoneeseen ja asettelin Jipon nostokankaan päälle makaamaan, mihin se äkkiä nukahtikin.

Odottelimme suklaapatukan verran muiden odotushuoneen koirien touhuja seuraten, kunnes saimme kutsun mennä takaisin röngtenhuoneeseen herättelemään Jippoa

Kuvia katselimme hetken ja sain ne sähköpostiinkin, mutta sen kummemmin en halunnut niitä lähteä spekuloimaankaan, koska kennelliitto ne kuitenkin arvioi. Kuvat näytti edelleen siistiltä eli nivelrikkoa tai muuta sellaista ikävää (säröjä, luupiikkejä, epätasaisuutta) ei niissä eläinlääkärikään nähnyt ja kuvaustuloksen ei nyt ainakaan pitäisi olla huonompi, ja nämä kaksi asiaa on juuri ne mitä kuvauksella hainkin - poika on terve ja saa edelleen liikkua ja touhuttaa. Onhan siellä ne kirjaimen C ja D kuvaamassa lonkkien kuntoa, mutta arjessa niillä ei nyt ole merkitystä. Nivelravinnetta ja omega kutosia eläinlääkäri suositteli loppuelämän ajaksi.

Siellä lattialla Jippo nukkui rauhallisesti ja hampaiden osalta ei tarvinnut mitään jatkotoimia tehdä, mutta jos halusimme niin esim. Plaque Off'ia/merilevää voisi lisätä ruokavalioon. Molemmista kulmureista olivat rapsuttaneet ienrajasta hammaskiveä, mutta muuten hampaat oli puhtaat.

Välillä Jipon viiksikarvat värähtelivät, kun se vähitellen heräsi nukutuksesta. Kuiskin sen korvaan monia sen rakastamia sanoja, mutta kuullessaan sanat NAKKI, JEKKU ja LENKILLE se yrittikin ponkaista pystyyn. Selkeästi sen lempisanoja. :) 

Tovin se nojasi kummissa asennoissa ja istui puoliltaan, kunnes se päätti, että nyt lähdetään kotiin ja alkoi päättäväisesti marssia käytävää pitkin suoraa reittiä ja päädyimme tiskille. Loppusummaksi tulikin vain 124€ ja hilut päälle, sisältäen nukutuksen, kuvat ja hampaiden puhdistuksen. Autoon se pääsi omin voimin ja köröttelimme kotiin rauhallisissa tunnelmissa.
Kepon luo päästyämme Jippoa ei meinannut saada millään sisälle, kun se matkan varrella laittoi jokaiseen lumitöyrääseen makaamaan ja kellimään. Lopulta sen sain suostuteltua sisälle kun nukutuksesta heräävä koira pitäisi olla sisällä lämpimässä. Jippo kömpikin sängyn alle nukkumaan ja käärin sen jalkojen päälle vielä viltin. Jekku oli viime kerrasta oppinut, että krapulaista Jippoa ei kannata mennä pyytämään leikkiin. Viime kerralla Jippo suuttui leikkiinkutsusta, että Jekkukin ihmetteli. Jippo on luonteeltaan sopuisa eikä sano oikeastaan koskaan yhtään mitään, mutta nukutuksesta heräävänä se saattaa ollakin känkkäränkkä. ;) 

Jippo nukkui ja lepäili silmät avonaisena koko päivän ja illan ajan välillä paikkaa vaihtaen. Pyyhin vettä sen suupieliin ja suuhun, kun juoda se ei halunnut. Umpiunessa se silti juoksi salamana jääkaapille kun kuuli leikkelepaketin avauksen ja siitähän se saikin useita paloja, että söisi edes jotain. Iltaruoka koostui pienestä määrästä nappulaa, tonnikalaa ja runsaalla määrällä vettä.

Kävin sen kanssa kahdestaan pienellä lenkillä iltapäivästä ja sillä olikin kovasti pissahätä, kakkatti ja lopulta vähän löysälläkin oli - niinkuin edelliskerrallakin. Tovin se asioinnin jälkeen tallusteli eteenpäin kunnes se itse kääntyi kohti kotia ja marssi sinne päättäväisenä. Iltalenkki tehtiin molempien kanssa ja silloinkin Jippo päätti lähteä kotia kohti, ja sehän sopi.  Menimme ajoissa nukkumaan, kunnes kolmelta aamulla, 14 tunnin lepäilyn ja nukkumisen jälkeen Jippo päätti, että hän on uudestisyntynyt. Sitä elämäniloa ja touhua riitti, eikä auttanut muu kuin pakata vaatteet niskaan ja lähteä turhalle lenkille. Kotiin päästyä se piippasi ja piippasi, joten annoin yöpalaa minkä jälkeen se leikki luulla ja piippaus jatkui ja jatkui. Otin sen jalkopäähän nukkumaan ja hieroin sitä pyörivin isoin liikkein mihin se lopulta nukahtikin. Seuraavana päivänä se oli jo normaali.

Nyt jäämme odottelemaan kennelliiton lausuntoa, ja siihen menee tovi kun en ole kennelliiton jäsen ja kaikki tapahtuu perinteisesti etanapostilla. Lausunnon tuloksen ei nyt niin olekaan kiire tai väliksi, tulee kuin ehtii. Pääasia, että nyt on hampaat tutkittu ja puhdistettu, kuvaus tehty ja nukutuksesta herättiin hyvin. :) 


2 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Voi hassua! Ja hatunnosto sinulle: minusta ei olisi ollut ulkoilemaan aamuyöstä. :D

quu kirjoitti...

Mimmi,nukun sikeästi, mutta koirien epänormaaliin käytökseen herään salamana :D