lauantai 14. tammikuuta 2017

All For Paws'in Food Maze


Food Maze täytetty lampaanjauhelihalla

Markkinoilla myydään erilaisia ahmimista hidastavia ruokakuppeja ja meille päätyi Mustista ja Mirristä ostettu All For Paws-merkin Food Maze jo ihan siitäkin syystä, että samalla hintaa sai kaksi labyrinttia.  Hinta oli 15,90€. 

Harmittavasti tätä ei tahtonut myymälästä löytää kun se oli piilotettu ruokakuppien alahyllylle piiloon. Menekkiä olisi varmasti enemmän jos tämä olisi esillä aktivontileluhyllyssä.

Hotkiminen ja ahminta ovat täysin vieraita sanoja Jekun ja Jipon ruokailua kuvaillessa ja tämä toimiikin pelkästään aktivoivassa tarkoituksessa lisäten ruokailuun hauskuutta, kun koira voi käyttää aikaansa "metsästämällä" oman ruokansa.

Pitkään olen etsinyt aktivointilelua, mihin saisi kerralla paljon ruokaa - tai kokonaisen aterian, ja jos se täyttä kävisi vielä näppärästi. Tämä on juuri sellainen.

Ahmivien koirien ruokailuun käyttäjäkokemuksia lukiessa tämä on vaikuttanut hidastavasti syömiseen ja meillä taas päinvastoin nostaa ruokailuhalukkuutta ja nopeutta. Leikkaamattomilla uroksilla on välillä ruokahaluttomuutta, mikäli lähistöllä on liikkunut tärppipäiväinen narttu ja toivon,  että labyrintti tuo ruokintaan lisämaustetta, että ruoka maistuisi silloinkin kun ajatukset ovat muualla.

Esittelin uutuuden heittämällä muutamia herkkuja labyrinttiin ja Jippo alkoi käyttämään tassujaan kaivaen alustaa ja lopulta se hampailla nosti labyrintin alustastaan. Jekku kopioi Jipon käytöstä ja lisäsi myös oman tyylinsä - ilmaan noston ja pudotuksen, tästä syystä joku lukitusmekanismi olisi kätevä. Eli hieman saa ruokintaa seurata sivusta, jos on siivousintoinen. :)  Painavaa lammasjauhelihaa söivät kuppeja kaatamatta.

Kun labyrinttejä on kaksi ja alustoja vain yksi niin asetin toisen osan posliinilautasen päälle.

Lenkin ja aktivointiruokailun jälkeen pojat menivät suoraan ruokalevolle, vaikka ne yleensä haluavat ruoan jälkeen leikkiä. Aktivointitason maksimi siis saavutettu tälle aamua. :)


Toisen labyrintin nostin matalan reunallisen lautasen päälle.


2 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Hauska idea käyttää tuollaista aktivointitarkoituksessa. Ei nimittäin olisi itselleni tullut mieleen. :)

quu kirjoitti...

Mimmi, kiitoksia :) Tämä tuo arkeen vähän uutta ettei aina niistä tylsistä ruokakipoista se ruoka tule.