sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Jekku (kohta) 8-vuotta




Huomenna Jekkustiina täyttää 8-vuotta! Oi ja voi miten aika kiitää. Juurihan pieni harmaa itsenäinen pallero tuli elämääni ja täytti sen leikkisyydellä ja suurella egolla. Pentuaikana oppi paljon itsestään ja miten toimitaan komentelevan pikkupallon kanssa.

Lapinkoirat ovat kuin hyvä viini - paranevat vanhetessaan. Jekun kanssa opeteltiin koiramaisia juttuja ja miten opetetaan koiraa, ja tehtiin roppakaupalla virheitä, mitä sitten ei tehty juniorin kanssa, mutta tehtiin sen kanssa uusia virheitä, kun suurimmat sudenkuopat osattiin jo kiertää.

Aikuisjekku on arjessa edelleen helppo ja mutkaton, ja pentuajan komentaminen on vaihtunut leikkiin pyytämiseksi ja leikkiminen on Jekun lempijuttuja ja aina tohinassa kun sille heittää kiekkoa tai harrastaa vetoleikkejä. Parikymmentäkiloa vetolelun päässä nojaa koko painollaan taaksepäin ja nytkyttää tahdikkaasti yrittäen saada lelun itselleen. Välillä kiemurtelee lelun päässä kuin käärme ja jos mikään ei auta niin laittaa etujalan lelun päälle painaen sitä alemmas jos vastustajalta heltiäisi ote. Oli lelun toisessa päässä ihminen tai toinen koira niin leikki on aina sama.

Jekun tuntee kuin omat taskut, sen reaktiot eri asioihin tietää jo ennestään tai osaa jo lukea pienempiäkin muutoksia korvien asennossa tai ryhdissä. Silti joka päivä se yllättää sillä, miten ihana ja opettavainen ensilapinkoira se on, ja miten iän karttuessa sille läheisyys merkitsee enemmän. Itsenäinen pentu jota jätti metsäänkin sen siitä mitenkään reagoimatta on nyt aikuisena edelleen omatoiminen, mutta laumaan kiintynyt.

Luonnetestituomari sanoi viisi vuotta sitten, että leikki on väylä Jekkuun ja oli täysin oikeassa. Toki se muillekin koirille on varmasti tärkeää mutta Jekulle leikkiminen on erityistä, ihan kuten se itsekin.

Onnea Jekkustiina ja kiitos kaikista näistä yhteisistä vuosista tähän saakka! Elämä olisi ollut tyhjää ilman ruskeita silmiäsi ja iloasi.














Kuvailin samalla Jippoakin, jos siitä saisi uusia poseerauskuvia ja erityisesti nyt kun viime heinäkuussa sen turkki tuli ajeltua. Hyvin on turkki kasvanut, laatuun ei turkin lyhentäminen vaikuttanut mitään ja määrällisestikin turkkia on lähes saman verran. Hyvin runsasturkkinenhan Jippo on edelleen.












"Näin paljon onnea Jekku!"



Ei kommentteja: