maanantai 1. toukokuuta 2017

Sastamalan vappunäyttelyt

Jekun Poke-poikaan tutustumassa


Kaunis päivä vappunäyttelyssä takana Sastamalassa ja tuomarina pitkän linjan lapinkoirakasvattaja Jukka Kuusisto (Knl Lecibsin).  Näyttelyt järjestettiin Häijään huoltoaseman pihassa ja siellä oli kyllä hyvät palvelut ja tilaa kulkea. Kehät oli laitettu kivasti vähän eri paikkoihin ja niiden keskelle jätetty ulkoilutila. Parkkipaikoitusta oli paljon ja oli kyllä kaikin puolin erinomaisesti järjestetty tapahtuma.

Meillä oli mukana kolme koiraa  - Jekku esiintyi ensimmäistä kertaa veteraaneissa ja se ei ole näyttelyissä kolmeen vuoteen.  Jippo osallistui niin ikää ensimmäistä kertaa valioissa ja silläkin parin vuoden tauko. Jippohan viimeksi oli Valko-Venäjällä näyttelyissä marraskuussa 2015, missä valioitui kahden Suomesta saadun sertin jälkeen Suomen ja Valko-Venäjän muotovalioksi.

Uutena tulokkaana oli juuri vuoden täyttänyt Jekun poika Poke eli virallisemmin Syrjänharjun Heikki. Pokelle ja perheelle tapahtuma näyttelyt olivat ensimmäistä laatuaan.

Kuvia näyttelyn pentuluokasta:





Narttupennut

Pentujen ROP-kehä, urospentu vasemmalla.


Pentujen jälkeen olikin Poken vuoro junioriluokassa ja meidän suureksi yllätykseksi se oli ainoa luokassaan, kun kilpakumppani oli jäänyt tulematta. Oli kyllä lievä pettymys, ettei ollutkaan muita junioriuroksia paikalla. Laskimme numeroiden perusteella, että junioreita voisi olla enemmänkin, mutta avoimen luokan uroksia olikin valtava määrä.

Poke oli esiintymiskokematon, mutta siitä huolimatta se kivasti liikkui ja paikallaankin lopulta malttoi olla. Lisää treeniä ja esiintymiskokemusta niin hyvä tulee. Todella hienon arvostelun sai, missä ei oikeastaan ollut mitään isompaa puutetta.


Jekun poika Poke, Syrjänharjun Heikki,  ensinäyttelyssään:

JUN-EH JUK1

"Sopivan kokoinen, vielä pentumaisen olemuksen antava uros, hyvä pää, hieman pyöreät ja vaaleat silmät, selässä pehmeyttä sopivasti rintakehää, pitkä lanne, sopivasti kulmautuvat raajat, riittävän pitkä askel"


P


Poken kanssa kehässä

Avoimia uroksia



Valioissa esiintyi kolme urosta ja Jippo oli se kolmas, saaden kuitenkin vielä SA:n.  Jipolle esiintyminen oli tuttua puuhaa ja sen kanssa onkin niin helppo mennä kehään. Saatiin menolippu paras uros-kehään, mutta sieltä ei menestystä tullut.

 Jippo VAL ERI SA VAK3

  " Hyvät mittasuhteet, oikeamuotoinen pää, etuosa saisi olla paremmin kulmautunut, vahva selkä, oikein kiinnittinyt häntä, niukat takakulmaukset, taka-askel voisi olla tehokkaampi"





Valiokehä


Veteraanikehän esittely


Veteraaniluokassa oli kaikkiaan neljä urosta ja minusta tämä luokka oli kaikista hellyyttävin, kun papat juoksivat rauhallisesti ja välillä toisiaan katsellen. Huomasi, että näillä uroksilla oli jo elämänkokemusta sen verran paljon, ettei ne enää turhia jaksaneet stressailla.

Jekku esiintyi iloisesti ja sijoittui luokassaan kolmanneksi, ja laatuarvosteluksi se sai erinomaisen.

Jekku VET ERI VEK3

"Hyvät mittasuhteet, hyvässä kunnossa oleva veteraani, hyvä pää, vahva selkä, hyvät raajat, kevyet liikkeet"





Lopuksi käytiin vielä ottamassa yhteiskuvia isästä ja pojasta.  Joskin isää ahdisti vähän innokas ja syliin tunkeva poika, ettei se oikein jaksanut esiintyä. :D

Pojasta saatiin kuitenkin muutama kiva kuva - niin komea nuorukainen.










Ei kommentteja: