torstai 8. kesäkuuta 2017

Jipon kesätukka, osa 3


Viime vuoden heinäkuussa ajelin Jipolle niukan kesätukan ja ainoastaan jalkakarvat ja häntä sai jäädä ennalleen. Tänään kuvaisin miltä Jippo näyttää nyt kun karvojen ajelusta on paria päivää vaille 9kk. Turkinlaatu on ennallaan eikä se pituudessakaan kyllä juuri häviä, ehkä maha- ja pöksyvillat eivät täysin ole samassa mitassa kuin mitä tuossa kevään 2015 kuvassa, missä Jippo on täysin luomuturkissa.

Hyvät kokemukset siis näin yhden kerran jälkeen.  Hyvin heinäkuussa ajeltukin turkki ehti kasvaa talveksi. Eikä täällä Etelä-Suomessa oikein voi talvista valtavasti edes puhua.

Turkki ennen ajelua, kevät 2015

Noin 9kk turkin ajelusta, huhtikuu 2017
Vasta-ajeltu turkki, heinäkuu 2016

Heinäkuu 2016
Huhtikuu 2017

Kesäkuu 2017

Tälle vuotta turkin ajelun suhteen tein muutoksia ja päätin ajella vain kehosta turkin lyhyemmäs. Jätin poskista, rintakehästä, mahan alta ja pöksyistä karvat koskemattomaksi. Jippo näyttää nyt tasapainoiseman näköiseltä ja se on yhtälailla tyytyväinen tähänkin.

Vietetään tänä kesänä paljon aikaa täällä kotopuolessa ja täällähän hyttysiä riittää, joten turkkia on hyvä olla sopivasti. Selässä turkkia on kuitenkin vielä niin paljon, että siitä ei kyllä mikään pistävä pääse vieläkään läpi.

Ei kommentteja: