maanantai 16. lokakuuta 2017

Sairastupalainen, osa 2Maanantaina eli kaksi viikkoa leikkauksesta tarkisteltiin leikkaushaavaa ja todettiin sen hoidosta huolimatta tulehtuneen, liekkö tikit sulaneet nopeampaa mitä haava on parantunut ja jatkuva vesisade myös ehkä vaikuttaa kun lenkkejä kuitenkin täytyy tehdä ja vaikka haava suojattiin kangassuikaleella sekä pikkuhousunsuojalla ettei haava kastu. Tiistai-aamulla otin kuvan haavasta ja lähetin sähköpostilla eläinlääkäriasemalla, ja soitin perään. Hoitaja varasi meille kahdeksi ajan toiselle eläinlääkärille, kun leikannut eläinlääkäri ei ollut silloin vuorossa.  Jekku tassutteli iloisesti sisälle ja eläinlääkäri tutki hetken haavaa, ja otti siitä puikolla näytteen ja tutki sen, jotta pystyi määräämään oikeantyyppistä antibioottia - Therios 750mg puolikas tabletti aamuin ilmmoin 10 päivän ajan.

Jatkohoitona haavan suojaaminen lenkeillä, suihkuttelu kahdesti päivässä ja kaulurin pitäminen kun ei olla paikalla.  Hintaa tälle reissulle tuli 6,50€, mikä sisälsi lääkkeen 4€.


Aloitimme tiistai-iltapäivällä antibiootin ja perjantaina vein Jekun ilmoittamatta näytille, kun en oikein osannut arvioida oliko haava parantumassa ja tiistaina neuvoivat, että mikäli haava ei ole parantunut huomattavasti täytyy tulla uudestaan. Hoitaja ohjasi meidät toimenpidehuoneeseen hetkeksi odottamaan ja tiistainen eläinlääkäri tuli kurkkaamaan haavaa ja totesi, että eiköhän se parannu ja hoitoja jatketaan.  Kun kysyin, mitä tämä maksaa niin eläinlääkäri kohotti olkiaan ettei yhtään mitään. Onnellisena siitä, että parantumisprosessi oli hyvällä mallilla ajelimme kotiin.  Toissapäivänä haava jo näyttikin paremmalta. Tulehdus oli loppunut, ja haava oli kuivunut, sekä arpeutunut normaalisti.
Jipon kanssa kävimme pitämässä sunnuntaina alaosaston kolmelle jäsenelle näyttelykoulutusta ja Jippo oli niin tohkeissaan ollessaan esillä - se tykkää niin kovasti esiintyä ja sillä olikin helppo näyttää miten näyttelyissä koiraa esitetään. Se osaa luonnostaan liikkua näyttävästi ja asettaa jalkansa kauniisti. Opetuksessa olleet opettelivat oman koiransa kanssa useaan kertaan ja välillä saivat vuorotellen Jippoa esittää, jolloin heillä oli aikaa keskittyä omaan tekemiseen, sekä pikkuviilaamiseen eli koiran jalkojen ja kaulan asentoon.  Jipon seistessä aloillaan ensikertalaiset pystyivät myös katsomaan miten jalat ovat asettuneet, kun Jipolle on se opetettu.

Koulutettavilla oli itsellä 4-7kk ikäiset pennut, joiden kanssa näyttelykoulutus on vielä aloitteilla eikä pentukoirilla ole sellaista varmuutta mitä vanhemmalla koiralla.  Jipon esittäminen toi myös varmuutta ensikertalaisille, kun Jippo seisoo varmasti ja ravaa kovaa. Toivottavasti koulutuksesta oli apua ja oli kyllä huippukivaa opettaa pitkästä aikaa. :)

Lopuksi satunnaisia kuvia viikon ajalta sairastuvalta - Jekulle olen tehnyt kepon vanhoista maastokuvioiduista paidoista Jekulle äijä-paitoja.

Jekku oli tulehduksesta huolimatta iloinen ja hymyileväinen, sekä leikkisä. Onneksi tulehdukseen saatiin lääkitys ajoissa.


Ei kommentteja: