perjantai 26. lokakuuta 2018

Ensimmäinen kilpparikontrolli





HAUskoja uutisia! Käytiin toissapäivänä kilpirauhaskontrollissa ja eläinlääkäri kävi Jekkua pikaisesti katsomassa ja kopeloi herran läpikotaisin. Ovensuusta vielä tuumasi, että turkki näyttäisi nyt paremmalta ja sillä ensiarvolla Jekun olisi pitänyt nukkua. Se arvohan oli huomattavan alhainen 3,4 (15-53).

Hoitaja tuli ottamaan verinäytteen ja Jekku hypähti hissipöydälle mielellään ja rauhaksiin odotteli, että pöytä saatiin hoitajalle sopivan korkuiseksi. Avasin kissanruokapateen pöydälle jo valmiiksi, jotta olisi mahdollisimman mieluisa kokemus, kun näitä kontrollejahan voi aluksi tulla useita.. Eihän sitä tarvitse paljoa tuumia menikö näytteenotto hyvin vai huonosti - Jekku istui paikallaan kuin tatti odottaen koska pääsee kissanruokaan käsiksi. 


On se sinnikko sissi, kun mitään oireita ollut. Turkin osalta vaikea sanoa onko se parempi, kun ajaa pohjavillaa ja päälikarva taas on kesällä saksilla leikattu, ja sekin on nyt kovassa kasvussa. Minusta laadultaan se on samanlaista kuin ennenkin.

Verikoe valmistui eläinklinikan omassa labrassa ja saimme arvon eilen. Mukavasti oli arvo kohonnut normaalin viitearvon lukemiin eli oli nyt 29 (viitearvo 15-53).

Eläinlääkäri tosin unohti meille soittaa ja toinen eläinlääkäri katsoi paperit, ja päätti lääkitystä nostaa. Aikaisemmin Jekku on saanut yhden tabletin/12h välein, mutta nyt lääkitystä nostettiin 1 1/4 tablettiin 12h välein. Uusi kontrolliaika laitettiin kolmen viikon päähän keskiviikolle 14.11. Tämä toinen kontrolliverikoe otetaan aamulla ennen lääkkeen antoa, joten nähdään myös millainen se normaaliarvo on, kun lääkkeen vaikutus on laimeampi/hävinnyt.

Edelleen yhtä pösilö ja reipas kuin aikaisemminkin. Joten lääkitys ei ole sen käytöstä muuttanut.

Kontrollikäynnin hinta 98€.

Jippo oli seuramiehenä ja tassuteltiin kepon luota ell-klinikalle ja sieltä sitten kotiin - saatiin mukava aamulenkki aikaiseksi. Jippo oli ihan innoissaan klinikalle pääsystä, se ei jaksa muistaa mitään pahalla ja siellä oli taas niin ihania koiria ja kissoja odotushuoneessa. 




Ei kommentteja: