sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Kotokierros Meikossa



Pitkästä aikaa laitoin alaosastolle retkeilykutsun ja tänään lähdimme Meikoon. Kirkkonummella sijaitseva Meikon ulkoilualueella on useampi reitti ja keväällä kiersimme Meikonkierroksen, joka kiertää Meikonjärven ympäri ja reitillä on pituutta 8 kilometriä.

Marraskuiseksi retkeksi valikoitui neljän kilometrin pituinen Kotokierros, jossa vaihtelua on runsaasti ja reitti kiertää useamman lammen tai järven tuntumassa tai kallioiden päällä. Reitti sahaa ylös ja alas kallioita, ja on paikoin haasteellinen kuljettava. Kotokierroksen kiersimme maaliskuussa Jekun kanssa, Jipon jäädessä potemaan etujalkaa.

Tällä kertaa Jippokin pääsi mukaan ja jo ensimetreillä meinasi koko koiran henki vaarantua, kun reitti alkaa suuren kallion juurelta, jonne kivutaan myös kaiteettomia portaita pitkin. Jippo meni portaat ylös mutta liukastui ja tippui parisen metriä kallion ja portaiden välistä. Oli kamalaa katsoa kuin hidastettua filmiä, kun Jippo rimpuilee ja tippuu jalkojen heiluessa etsien alustaa. Onneksi tulin perässä ja sain napattua valjaista kiinni, ettei Jippo olisi tippunut rotkoon. Meillä oli matkassa suojelusenkeli eikä Jipolle tullut mitään vammaa eikä ontunutkaan.

Loppulenkin Jippo oli todella kuulolla ja seurasi käsimerkkejäni kun ohjasin sitä hankalista kohdista. Se katsoi mistän näytin, että sen täytyy kulkea ja pysähtyi odottamaan lisäohjeita. Muuten reissu oli kiva ja upeita maisemia, ja mikä keli! Pitkästä aikaa kaunis aurinkoinen päivä ja aurinko helli meitä koko retken ajan.








Kuva: Vesa Mönkkönen


Mukana retkellä oli lapinporokoirauros Mosku, luumäkeläinen Wilma, Nita sekä Sami.




Ei kommentteja: