tiistai 1. syyskuuta 2009

Pentukurssi

Tänään alkaa Lappalaiskoirat ry:n Oulun alaosaston järjestämä pentukurssi, mikä kestää kuukauden verran.  Kurssin hintakin oli vain kymmenen euroa!

Tarkoitus harjoitella ohituksia, ohjaajaan keskittymistä, luoksetuloja ja näyttelykäyttäytymistä paineessa. Kurssi järjestetään kerran viikossa tunnin mittaisena. Ideana on myös se, ettei koirat pääse leikkimään keskenään vaan keskittyvät koulutukseen.

Kurssikirjeessä luki näin:

- Varusteina panta/valjaat ja tavallinen hihna (siis ei fleksiä), mukaan reilusti mieluisia nameja ja suosikkilelu.
- Mieluiten ei päästetä (tuttujakaan) pentuja leikkimään keskenään ennen tuntia tai sen aikana, ainakaan kysymättä EI SAA koiraa  päästää toisen koiran luokse.
- Kurssin olennaisin sisältö on opetella  pitämään pennun huomio ja kiinnostus ohjaajassa muista koirista huolimatta, joten pentujen keskinäiset leikit kannattaa säästää  tunnin jälkeen leikittäviksi.



Kurssille on tulossa pentutreffeiltä tutut kaverit: Rilla, Siru, Nasta ja Ruska.

Kurssi meni meidän osalta mukavasti, ainut että Jekku oli väsynyt kävelymatkasta kurssipaikalle ja teki niin mieli mennä kaverien kanssa leikkimään. Varsinkin Rilla ja Siru ovat Jekun herkkä paikka.

Ekana päivänä oli siis luvassa oman koiran leikittämistä ja huomion saamista nameilla ja omilla leluilla.

Pentukurssipäivät ovat:

I 1.9.2009, tiistai, klo 18
II 8.9.2009, tiistai, klo 18
III 15.9.2009, tiistai, klo 18
IV 23.9.2009, keskiviikko, klo 18
V 30.9.2009, keskiviikko, klo 18

Meinasi ensimmäinen pentukurssi mennä ihan mönkään, kun Jekun ulkoillessa takapihalla se sai ampiaisen piston suoraan kuonoon. Naama turposi ja pelättiin, että täytyykö sitä nyt lähteä eläinlääkärille, mutta onneksi kyytabuilla turvotuksen sai laskemaan!

Ei kommentteja: