keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Jekun treffikalenteri


Jekun elämä on ollut viime päivät hyvin kiireistä:

Torstai:
Tapasimme Raikun leikkihetken tiimellyksessä. Jekku ja Raiku eivät olleet nähneet toisiaan reiluun kuukauteen ja vähän epäilytti vieläkö teinipojat toistensa seuraa sietäisivät. Tapaaminen meni oikein mainiosti ja kaverukset saivat yhdessä kirmata koirapuistossa kahteen pekkaan. Jekkuhan heti aluksi varasti lapasen, kun epähuomiossa olin sen pudottanut. Lapasen kanssa sitten lällätettiin Raikulle, kunnes sain lapaseni takaisin (ehjänä). Seuraan liittyi yksi lapinkoiramix saapui paikalle. Tottakai pojat olivat yksissä tuumin tytön "kimpussa" eikä siinäkään tullut riitaa. Iloisin mielin odottelemme jatkoa!

Perjantai:
Hallivuorolla käväisimme taas testaamassa kuuroja korvia, sillä tunnin ajasta puolet meni ihmettelyyn, agikoirien seuraamiseen ja loppuaika muistettiinkin sitten kuunnella emännän ohjeistusta. Itsellä vaan on ihan kädetön olo siellä, kun pikkuherra ei kuuntele.. mutta pääasia kun siellä siedättyy toisiin koiriin. Sirun kanssa hallivuoroilu sujui mainiosti ja lopulta kaverukset saatiin istumaan vierekkäin ilman pusuttelua.

Lauantai:
Ohitustreenit paikallisten koiraharrastajien kanssa - ohittelemassa oli monen rotuisia koiria, mikä oli erittäin posiitiivista. Toisilla ohittelu sujui paremmin kuin toisilla, me tietty oltiin tätä jälkimmäistä kastia. Tälläkin kertaa puolen tunnin ajasta puolet meni itkemiseen ja me mentiin ees taas. Jouduin välillä sulkemaan silmät ja oikeasti laskemaan, ja kasaamaan itseni. Sain kuin sainkin itseni tsempattua ja sitten alkoi sujua. Tottakai Jekku tajusi, että täähän on harjoitus elikkästä jolkottelempa nyt tässä emännän vieressä ja napitan, josko nameja heruisi. Ja heruihan niitä :)

Ei edes Sirun seura kiinnostanut ohitustreeneissä, kun pikkumies löysi tekemistä - lumipenkassa juoksemista, lumen syömistä tai muuten vain lumessa relailua ja muiden koirien katselua.

Luvassa oli vielä parempaa - pieni rämpiminen lumihangessa laavulle paistamaan makkaraa yhdessä Sirun ja tämän emännän kanssa. Yhteensä oltiin sitten melkein 7 tuntia liikkeessä ja voi pojat kun Jekkua väsytti.

Sunnuntai:
Tarkoitus olisi lähteä laavulle Jekun ystävien Sirun ja Rillan kanssa paistamaan makkaraa. Tähän liittyy pieni juju - molemmat tytöt ovat teini-iässä ja isottelevat suuremmille nartuille, siis täytyi koirapuistossa testata, että miten tulevat juttuun.

Kyllähän tytöt pariin otteeseen otti yhteen, mutta omistajiensa ojennuksen jälkeen leikki taas sujui. Jekullakin kuumeni tunteet Rillan kanssa, mutta lopulta kaikki olivat ystäviä keskenään. Siispä laavulle ollaan joku päivä menossa ihan kolmen koiran voimin.

Maanantai:
Iltalenkin loppupuolella vastaan tuli Liinu. Neiti on erittäin kaunis soopeli rekisteröimätön lapinkoiratyttönen, johon Jekku on heikkona. Liinu on Jekkua isompi, aavistuksen vanhempi ja mainio leikkitoveri, ja lisäksi hän asuu tässä ihan lähellä. Kaksikko sai painia lumessa toistensa turkin huurteeseen. Jekku ja Liinu painivat täysin hiljaisesti, mitä on hauska seurata.

Tiistai:
Siru on lähdössä hiihtolomaviikoksi pois, joten teimme kaveruksille treffit koirapuistoon, missä saivat nujuta ja juosta rauhassa. Tämän jälkeen koiruuksien emännät suuntasivat sisälle juomaan teetä ja koirakaverit saivat jatkaa leikkiä sisätiloissa. Leluista ei edes riidelty lainkaan ja Jekkukin jo ymmärsi, ettei kanien häkin lähelle ole asiaa, mutta kauempaa saa katsoa. Siis potentiaalinen hoitopaikka ;)

Tästä vain huomaa sen, miten sosiaalinen elämä Jekulla on :) .. ja miten antisosiaalinen elämä itsellä on - ei vain, Jekun koiraystävien emännät on maailmasta mukavempia ihmisiä joiden seurassa on mukava olla. :) Heidän kanssaan tulee jaettua koiran kanssa elämisen ilot, surut ja ihmettelyt. Enkä olisi heitä tavannut ilman koiraharrastusta.

Jekun tämän päiväiset seikkailut paljastuu jossain vaiheessa Niuniun blogissa ;) Laitan tännekin kuvamateriaalia, kunhan NiuNiun emäntä saa kuveja tuotettua. :)

2 kommenttia:

Elina Seppänen kirjoitti...

http://niuniunurkka.blogspot.com/2010/03/jekun-kanssa-juoksentelemassa.html Siinäpä linkki, ei noista kovin montaa kuvaa siinä parissa minuutissa ollut ennättänyt räpsäistä. :) Voin pistää tuon Jekun kuvan sulle isona vielä jahka ennättää, nyt pitää taas lentää...

Elina Seppänen kirjoitti...

Saapi lainata, ilman muuta, kun Jekkuhan niissä kuvissa on. =) Ja joo, kyllä mie uskon, että Jekusta ja Niusta kaverit saadaan. Kuitenkin molemmat todistettavasti osaavat leikkiä toisten koirien kanssa, niin johan on kumma, jos ei sitä yhteistäkin säveltä löydy... =)