tiistai 7. syyskuuta 2010

Puutarha-apuri, osa II

Jekku on ollut pikaisesti käymässä Oulussa, kun taas koittaa lähtö Tornioon. Eilen tavattiin Niuniu kahteen (!) kertaan ja kaverukset kävi ensin koirapuistoilemassa ja vielä kaupan päälle iltalenkillä metsässä. Polkuja ja extreme-reittejä viilettäviä lapinkoiria oli ilo seurata. :)

Aamusella Elina ja Niuniu tulivat uudelleen ja voi niitä riemunkiljahduksia ja hihnassa vetämisiä. :) Kiitos Elina! Kiitos myös Saivan ihmiselle koirineen. :) Jekku ja Saiva nimittäin tapasivat toisensa pitkästä aikaa vapaana. Ensimmäinen tapaaminen meni penkin alle, mutta nyt oli sellainen harmonian sävel. :) Saiva ja Jekku tulivat erinomaisesti juttuun - leikkiä ja vauhtia piisasi. :)

Laitellaan kuvia ja tekstiä tulemaan ajan kanssa, sillä nyt hypätään pihajuttuihin:

Etupiha ennen Tornioon lähtöä reilu parisen viikkoa sitten. Naapureiden "iloksi" etupiha jäi mullokselle ja kuopalle, kun tuli niin kiire lähdön kanssa. Vihdoin tänään saatiin loput kasvit kaivettua kompostiin, piha tasattua ja kylvettyä nurmi. Nyt odotellaan kasvun ihmettä!


Puutarha-apurina toimi tietenkin Jekku. Se kummasti meni juuri siihen kohtaan loikoilemaan, mitä oli tarkoitus seuraavaksi tönkäistä lapiolla. Vaikka enää rajaavia pensaita ei ollutkaan, niin pikkumies pysyi omalla puolella.

Jopa naapurin samojedi-porokoiramix sai mennä ohitse, eikä Jekku lähtenyt perään. Eikä se olisikaan voinut kun satuin olla juuri haravan kanssa edessä ;) Jopa juoksunsa lopettanutta Neetua se jaksoi odottaa omalla puolella, luvan kanssa se meni tervehtimään. Nyt onkin pikkumiehen pää ihan sekaisin - se lutkuttaa pehmoleluja, yrittää astua niitä, välillä niitä murjotaan tai piipataan. Voih, tässäkö se autuus nyt sitten taas on!
Takapiha hieman elokuun puolivälin jälkeen. Nyt takapihalla on pieni ja heleän vihreä vauvanurmi :) Jekun mielestä kukkapenkit olivat heti hänen, kun kasvin otti siitä pois. Se tarkasti tälläsi kukan paikalle nukkumaan. Piha on ihan sievä nurmenkin kera :)

Ei kommentteja: