keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tornio


Ranualta tultuamme pakkasimme uudet varusteet autoon ja lähdimme Tornioon 1,5 viikoksi (palasimme sunnuntaina). Kälyn liiketilan remontointi, kasvien vieminen ja uuden kodin näkeminen oli tehtävälistalla.

Asustelimme vierailumme ajan kälyn "vaatimattomassa" kaupunkiasunnossa. Jekku antoi täytetyn ketun, lampaan- ja lehmäntaljat ja arvokkaat huonekalut olla rauhassa.Puhdistimme koko pikkupuutarhan kasvit pensaita myöten peräkärryyn ja veimme ne kälyn vanhalle perunapellolle odottamaan kevättä. Siellä Jekku tapasi uuden ystävän - 3-vuotiaan collieuros Röllin. Huostaanotettu Rölli ei ole erityisen ystävällinen vanhoille harmaatukkaisille miehille, mutta muille se on lempeä kaveri. Se tulee toimeen lemmujen, kissojen ja toisten koirien sekä tietenkin pienten lasten kanssa mainiosti.

Pari kertaa Jekku kävi autossa arestissa, kun halusimme pienestäkin pörinästä tehdä selväksi ettei ole sallittua puuhaa ;) Parin kerran jälkeen kaksikon sai jättää vahtimatta. Rölli tiesi arvonsa ja on äärimmäisen rauhallinen, ennalta-arvattava ja Jekun makuun todella tylsä. Rölli ei ole lainkaan leikkisä, ainakaan vääränrotuiselle pojankoltiaiselle. :D

Kaksikko kuvattuna oikein "edustavana", mutta tuotahan se oli. Pissaamista, pissaamista ja kuopimista. Kovaa kommunikointia ;)


Meidän uusi koti on vanha anoppila eli 70-luvulla rakennettu harjakattoiseksi muutettu iso, yli 200 neliöinen, talo. Pihaa on arviolta 1000-1500 neliötä. Pääsemme muuttamaan viimeistään joulukuun alussa. Kuva talolta päin kohti, tontin raja menee vajan takana. Saimme ilmaiseksi aitaverkkoa (itse piti kaivaa) jolla rajataan tontti että Jekku voi olla pihalla irti vahtimattakin.


Takapihalla on iso oleskelualue. Koivu tulee tuosta lähtemään, kun kasvaa liian lähellä taloa, tukkii rännit ja pimentää sisätiloja, ja laitamme keväällä salaojituksen. Laatoitus nostetaan ylös ja ladotaan takaisin kitkennän ja pinnan suoristamisen jälkeen. Polkua levennetään ja iso kukkapenkki tulee talon toiselta nurkalta tähän lähempään nurkkaan eli vähän puolikuumaisesti. Polun ja talon välinen nurmikaistale muuttuu sorapintaiseksi johon tulee ruukkupuutarha yrttejä ja muita keittiökasveja. :)


Etupihan pensaikot otetaan pois ja laitetaan jotain vähemmän leviävää tilalle. Laatoituksia uudistetaan ja kuistin eteen tehdään kunnon laatoitus sekä polku pihalle.Reissun hauskin kohokohta oli lemmujen tapaaminen. Jekku ei ollut koskaan ennen tavannut poroa tai hevosta suurempaa. Poron perään lähdettiin ja hevosista ei piitattu, joten jännityksellä odotettiin että miten lemmuihin suhtaudutaan. Ekalla reissulla kälyn luokse Jekku tuli karvat pystyssä ja häntä tötteröllä muristen luokse. Oli siis tavannut lemmut :D Muutamaan otteeseen moitittiin lemmuille murinasta ja kiellettiin menemästä lähelle. Kolmannella tapaamiskerralla Jekku kutsuttiin lemmuja tapaamaan ja tässä tulos - lemmut on ok! :)
6 kommenttia:

Elina Seppänen kirjoitti...

Ai että, kivan näkönen tontti ja asunto! :) Ja nuo Jekku ja lemmut kuvat... <3

Joku ilta vois yrittää iltalenkille...? :) Olit soitellutkin, mutta mulla oli just sillon kännykkä kotiin unohtuneena. :D

wind-up toy kirjoitti...

Komppaan täysin Elinaa! Tosi kivan näköistä ja iso tontti kelpaa varmasti Jekullekin. :) Onnea muuttoon!

Elina kirjoitti...

Onpa kyllä viihtyisän näköinen piha! Missäpäin tämä teidän uusi koti on? Torniossa?

quu kirjoitti...

Elina S, talo on mukavan näköinen myös sisältä :) Vähän pitää tapettia/maalia laittaa ja vessaan uusia kalusteet. Keittiöön voisi kyllä kaapit vaihtaa. Täytyy remppailla sitten kun päästään muuttamaan.

Ollaan tultu uudestaan Tornioon ja sunnuntai-illalla palataan. Alkuviikosta koiraseura olisi tervetullutta :)

Tiia, onnea tarvitaan, sillä hermot voi olla muuton suhteen riekaleina :D Sen verta pitkä muuttomatka tuo 130km on..

Jekku on saanut muutamaan otteeseen esimakua suuresta pihasta ja meillä kaikilla on ollut tosi hauskaa pelatessa jalkapalloa ja juostessa ees taas. :)

Elina, Tornion Kirkonmäellä uusi koti sijaitsee eli Tornion vanhan keltaisen puukirkon lähellä. Jekku osallistuukin helmikuussa uuden kotipaikkakuntansa näyttelyihin, ekan ja viimeisen kerran nuorten luokassa ennen siirtymistä avoimeen.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä uusi blogin lukija. Täytyy sanoa, että aivan ihana blogi ja oikein mukavasti tätä lapinkoirakuumetta lietsoo! Mukava seurailla teidän touhuja.
-l

quu kirjoitti...

I, Ihanaa, kiva saada uusia lukijoita :)

Lapinkoirakuumetta pitää olla aina ilmassa ;)