lauantai 6. marraskuuta 2010

Ylläs

5.-6.11.2010


Metsänvaltias tähystämässä poroja

Kävimme eilen ja tänään viettämässä ystäväpariskunnan kanssa pikkujouluja Ylläksellä . Lähdimme illan pimeydessä ajamaan mökille ja vietimme ihanan illan pelaten pelejä, saunoen ja jutellen. Jekku tietysti viihdytti meitä leikkimällä possunsa kanssa.

Seuraavana aamuna lähdimmekin ajelemaan luontokeskukselle ja sieltä tallustelimme kohti läheistä laavua. Reilun viiden kilometrin matka taittui osittain moottorikelkan jälkeä, pehmeää hiihtolatua ja kinttupolkua.

Ei liene epäselvää, että mitä Jekulla on mielessään?Paluumatkalla autolle Jekku kulki Keijon kanssa etunenässä ja siellähän näkyi poroja. Jekku kuitenkin kuuliaisena poikana pysähtyi ja retkitoveri sai Jekun kytkettyä. Porot söivät ja joivat hetken, kunnes ne hoksasivat meidät ja katosivat metsään yhtä nopeasti kuin olivat ilmestyneetkin.

Jekkua pidettiin tovi kiinni, kunnes se päästettiin taas vapaaksi. Hieman se haisteli kuonollaan ilmaa ja totesi, että parempi on jatkaa matkaa meidän kanssa.Ylläksen luontokeskukselta lähdettiin porvarillisen hämärän aikaan ajelemaan kohti mökkiä ja kuinka ollakaan porokolmikko hölkötteli automme edessä kotvasen, kunnes ne hyppäsivät takaisin metsään.


Kiitos ihanista pikkujouluista! :)

Ps. Lisää kuvia tulossa myöhemmin!

3 kommenttia:

HoO kirjoitti...

No niinpäs vain kuvia löytyikin! JEE! Ja poron bebatkin ovat päässeet esille ;)

HoO kirjoitti...

Sori.. siis poroJEN bebat :D

quu kirjoitti...

Juu onneksi ne oli vähän kauempana konepellistä!

Lisääkin on kuvia tulossa, mutta ne on sillä hienommalla kameralla otettu, mitkä hovikuvaaja haluaa itse käsitellä.

Laitan meistä otettuja kuvia tulemaan sitten jotain toista kautta. :)