maanantai 30. toukokuuta 2011

Lakeuksilla

19. - 30.5.2011


Lopun toukokuusta me sitten vietettiinkin isäni luona Etelä-Pohjanmaalla ihan kolmestaan isäni, veljeni, Hessu-koiran ja Tassu-kissan kera.

Pitkä automatka meni mukavasti kun pysähdyimme ensin Oulussa Sirua tapaamassa, mikä meni oikein kivasti ja itten köröttelimme isäni luo. Kaikkiaan pojat joutuivat autossa olemaan lähes 6 tuntia ja Jipolla ei ole lainkaan matkapahoinvointia tai negatiivista kuvaa autoilusta, ja se meneekin autoon mielellään ja laittaa nukkumaan. Oulun lisäksi pysähdyimme välillä vain kerran välillä pissapysähdyksellä. Onneksi sää oli sateinen ja kolea, niin autossa oleminen ei ollut epämiellyttävää.

Pojat saivat vilistellä kotopaikkani pihassa minun tehdessä puutarha-askareita. Jekun lempipuuhaa oli läträtä ja tallustella luonnontilaisessa pienessä lammessa, josta se on bongattu viime vuonnakin samoihin aikoihin.


Sää ei meitä suosinut kuin muutamana päivänä. Oli tuulista ja sateista, koleaa ja kylmää.


Jippo näki fasaanin ja kyyhkysiä, jotka pesivät pihamme tuntumassa. Hessu oli oikein kiva kaveri, vaikkeivat päässeet kuonokkain. Iltalenkki tehtiin myöhään yöllä, kun naapureilla on tapana pitää koiria irti päivisin, mikä olisi lisännyt liikaa jännitystä lenkkeilyyn. Kävimme mökillä ja puuhasimme suurimman osan ajasta pihalla, joten sisäsiisteyskasvatus otti todella paljon tuulta alleen, kun nukuin poikien kanssa pienessä huoneessani. Kerron siitä sitten lisää toisessa postauksessa.

Koulutuksen suhteen otettiin pari edistysaskelta parin asian suhteen - olen alkanut opettamaan Jippoa seisomaan, en näyttelyiden takia, vaan ihan siitä syystä, että tämä pentu osaa sotkea itsensä ja jalkoja, mahanalustaa ja rinnuksia saa olla pesemässä yhtenään. Lisäksi huomasin Jipon noutavan/tuovan asioita luonnostaan, joten nyt saa roppakaupalla kehuja & nameja tuo se sitten mitä vaan, mm. muovipusseja, muovirasioita, leluja, keppejä. Ajan kanssa lisätään sana noutamiseen. Jekun kanssa ollaan treenattu ihan vain oman nimen positiivista mielleyhtymää, vähän liiaksi tulee moitittua nimellä, mitä ei saisi koskaan tehdä..

Jekkua kesälomareissulta:


.. sekä Jippoa:

Pari yhteiskuvaa, mitkä luonnollisestikaan eivät tällä kaksikolla koskaan onnistu.. ;)

Pöljä et tosi pöljä :DKoirakavereitakin tavattiin ja uutena tuttavuutena oli ystäväni Oikku (Peikkovuoren Åtava), mikä oli selkeästi Jipon kaveri. Jekkua Oikku vähän vierasti, mutta mukava saada Jipolle ihan oma ystävä maaseudulta. Jipolla ja Oikulla meni kyllä leikit todella hienosti yksiin ja ne paini, ja juoksi. Tuntui, että ne olivat tunteneet toisensa aina.Karra ja kaverinsa Ronja kävivät poikien kanssa vilistelemässä Karran 2v synttäripäivän kunniaksi. Kartsasta onkin kehkeytynyt viehkeä neiti :) Kävin Lapuan näyttelyissä Riikan kutsusta seuraamassa Karran esiintymistä avoimessa luokassa ja tuloksena oli hienosti PN3 - onnea! :)


Näyttelyissä oli myös Sirun täysveli Sulo, mikä oli todella rauhallinen mössykkä. Sulohan sitten voi lopulta koko lappalaispotin ollen rotunsa paras.


Lähtöaamuna Jekku päivysti pihakivellä, ettei vaan jää kyydistä. :)


Kiitos Riikalle kyläilystä, kuvauksesta ja kuvausavusta, sekä näyttelyreissusta :)

Ei kommentteja: