torstai 19. tammikuuta 2012

Kinttupoluilla

Aivan mieletön talvi lumen suhteen! 

Arvaa kuka!

Valkoista (paikoitellen keltaistakin) puuterilunta piha täynnä - pojat on tehneet tiheän polkuverkon pitkin pihaa jota pitkin viilettävät tai rämpivät umpihangessa, mikä käy kyllä todellisesta kuntoilusta. Paikoitellen aitaa on ollut näkyvissä vain 15cm! On täytynyt ryhtyä vähän kaivamaan tampattua lunta aitojen vierestä, ettei houkutus tyttöjen perään nouse liian suureksi. ;)Jippo ei misuista ymmärrä tuon taivaallista, mutta Jekku on ollut parisen viikkoa hieman "juoksumasentunut"; ruoka ei ole maistunut, ulvotaan lenkeillä ja ulkona, lenkeillä paahdetaan tukka putkella viestistä toiseen, kuljetaan ja satunnaisesti piipataan, ei halua leikkiä Jipon kanssa.. Onneksi väleihin on sattunut myös normaaleja päiviä, jolloin ei ole ollut tietoakaan mistään kaipailuista. Liekkö sitä vaan enää reagoidaan tärppipäiviin.

Harjattuna ja kuivana..

Rymyämisen jälkeen littanatukkana

Täällä ei ole mitään ihmeempiä tapahtunut - arki jatkunut rattoisana. Käyty lenkeillä poikien kanssa, tavattu koirakavereita. Jekulle opetin hanskojen ja pipon noutoa eli näitä todella hyödyllisiä juttuja on opeteltu. ;) Poikien välit on kohdallaan, parhaat kaverit eikä tietokaan mistään valtataisteluista.

Tänään tehtiin Jekun ja muiden lappalaiskoirien kanssa  kolmen tunnin lenkki, kun lauantaina on taas näyttelyt joten pitää hieman saada energiatasoa laskemaan.  Jekku on ilmoitettu vuoden tauon jälkeen näyttelyihin ja ensiesiintyminen avoimessa luokassa luvassa. Jippo menee toista kertaa junnukehään. Kunhan nyt sievästi menevät niin olen tyytyväinen.

Jippo on alkanut ajamaan pentupörröä - reilu kassillinen on kaavittu pois reisistä ja kyljistä. Meillä oli suunnitteilla monet näyttelyreissut tulevalle keväälle, mutta ne nyt sitten luultavammin jäävätkin väliin, sillä jos vanhat merkit pitää paikkansa niin tuohan on ihan karvaton keväällä.. Sähköyhtiöt myös muistutti lähes 400 euron lisälaskulla, joten tarvitsemme valoa enemmän kuin näyttelyreissuja. ;)


 Poikien ihanaa luonnetta ei voi olla kehumatta :D Saanen esitellä DingDong ja Slurps!2 kommenttia:

KenguRuu kirjoitti...

haha, pojilla näyttää olevan kivaa :) Kojostakin lumi on parasta. onko Jippo ja Jekku paimensukuisia? :)

quu kirjoitti...

Kenguruu, Jekku ja Jippo eivät ole paimensukuisia, mutta paimensukuisia löytyy taustalta.

Paimennusominaisuutta löytyy kummankin vanhempien puolelta, mutta paimennustaipumus ei olekaan sidoksissa sukulinjoihin.

Pojat pääsee vierailemaan poroaidassa vielä tälle kevättä, että katsomme sitten onko taipumusta tosissaan vaiko eikö. ;)