lauantai 21. tammikuuta 2012

Kokkola rn 21.1.2012

Käytiin kehässä pyörähtämässä ryhmänäyttelyssä Kokkolassa - kumpikin poika on Erittäin Hyviä rotunsa edustajia. :) Olen todella tyytyväinen päivän saldoon ja arvosteluihin.

Päivä oli todella pitkä - heräsin viideltä ja kuudelta ajeltiin poikien kanssa Ouluun, jossa tehtiin pitkä lenkki ennen odotellessa poikien kasvattajaa jonka kanssa jatkettiin matkaa. Lenkin aikana Jippo tutustui uusiin asioihin - sorsaparveen, mitä se katseli hissukseen ja siellä se aidan vieressä istui katsellen. Toinen ihmetyksen aihe oli avantouija - kuka hullu nyt talvella menee veteen, kun ei se kesälläkään oikein kivaa ole, tuumi Jippo karvakorviensa alla.

Mukana matkasi Jekun lapsuudenkaveri Helmi (Cantavia Jäkäläkäpälä), joka on 10 päivää vanhempi ja olivat yhtä aikaa kasvattajan luona ollessaan alle luovutusiän. Matkan varrella poimittiin kyytiin Onni (Cantavia Pohjantähti) omistajansa kera ja Onni matkasi sylissäni takapenkillä poikien ollessa kontissa ja Helmin apukuskin jalkotilassa. 

Ensimmäisenä esiintyi Jippo ja sen esiintyminen oli hieman hakusessa, kun sitä kiinnosti muut junnu-urokset ja joku tuoksuviesti juuri arvostelupaikan kohdalla.. Tuomari mietti ääneen, että valkoinen kuono ja piirto, ja sanoi lopuksi, että hyvä tulee. :)

Jippo JUN-EH: 
"Yleisvaikutelmalta erittäin hyvä. Mittasuhteilta oikea. Hyvillä rotupiirteillä varustettu, vielä kevytraajainen nuori uros. Vielä kapea ja hieman kiilamainen pää, kuono-osa toivottavasti vahvistuu vielä. Rintakehässä erinomainen syvyys, voima tulee myöhemmin. Raajat kulmautuneet tasapainoisesti. Väri musta valkein ja ruskein merkein. Nuoren koiran turkki."
Kuva: Minna Suihkonen
Kuva: Petra Palukka
Kuva: Petra Palukka
Kuva: Minna Suihkonen
Jipon luokan osallistujat ja on muuten Aivan mielettömän upeita nuoria miehiä!  :
Cantavia Yövilkka JUN EH 
Fihtolas Jalosmit JUN EH4 
Jehnajan Humpappaa JUN ERI3 
Kivimarjan Syyshurmos JUN ERI1 SA 
Kontioharjun Peetu JUN H 
Peikkovuoren Beethoven JUN ERI2 SA 
Kuva: Adalmiina Fordell

Kuva: Adalmiina Fordell

Kuva: Adalmiina Fordell


  


Jekun vuoro oli avoimessa ensimmäistä kertaa ja takana oli vuoden tauko, joten vähän jännitti, että miten se esiintyminen menee, mutta sehän meni tosi hienosti (kuulemma) ja siinäkin luokassa oli useampi upea uros. Jekun luokan tulokset:

Cantavia Noitarumpu AVO EH
Cantavia Pohjantähti AVO ERI3 SA
Dagolas Naavaparta AVO ERI2 SA PU2 VARA-SERT
Fihtolas Ekoteko AVO ERI4
Jehnajan Kamfertti AVO ERI1 SA PU1 SERT MVA VSP
Jehnajan Kimurantti AVO ERI

Häntä selällä juostiin, joskin ei ihan lähtenyt liikkeet voimalla kun kehäkin loppui kesken ja seistessäkin oli häntä selällä. Jekun esitin sen omalla pannalla ja hihnalla, kun jostain syystä se ei näyttelyvälineillä ole tarpeeksi terhakkana (se ottaa näyttelyhihnan täysin treeninä ja on ehkä liikaakin kontaktissa ja siitä ryhti kärsii).
Erityisesti lämmittää mieltä se, että arvostelusta näkee, että kehitystä on tapahtunut sitten viime vuoden, jolloin Jekku oli kauttaaltaan kevyt. Nyt kuono on hyvä ja pää muutenkin, sukupuolileima kohdillaan, mittasuhteet oikeat ja rakenne hyvä. Turkkia ja jalkakarvoja enemmän, niin eiköhän se ERIkin sieltä vielä napsahda parin vuoden päästä. :)

Jekku AVO-EH: 
"Yleisvaikutelmalta erittäin hyvä. Sukupuolileimaltaan erittäin selvä. Mittasuhteilta oikea, vielä hieman tiivistymätön uros. Hyvä kuono osa, riittävä otsapenger. Hyvän kokoiset korvat. Rungossa hyvä rakenne, lihaskunto voisi olla parempi. Karvapeite hyvänlaatuinen, mutta se on tänään hieman niukka, varsinkin raajoissa. Liikkuu takaa hieman lyhyellä askelpituudella. Avoin, vilkas luonne."
 
Jekku pusutteli tuomaria ja yritti mennä syliin ♥
Kuva: Mira M.
Kuva: Adalmiina Fordell


Muut reissukumppanit menestyivät hienosti - Helmi voitti narttujen avoimen luokan ja oli paras narttu-kehässä kolmas, saaden varasertin

Onnin ensimmäinen näyttely meni todella hienosti - oli avoimen luokan urosten kolmas ja sai SA:n (sertin arvoinen), paras uros kehästä tippui esiintymisen vuoksi, kun Onnilla ei ole juuri ollut pantaa kaulassa.
Kuva: Adalmiina Fordell

Paluumatkalla olikin ahdas tunnelma, kun kontti oli jäätynyt kiinni ja ahtauduttiin kolmen ihmisen ja neljän koiran kera pieneen autoon. Onni matkasi omistajansa sylissä etupenkillä ja minä Jekun, Jipon ja Helmin kanssa takapenkillä. Sopuisat pojat ei toisista välittäneet. :) Onnilla oli muutenkin mainio ja rauhallinen luonne - sellainen oikea lapinkoiran luonne, aivan ihastuttava.
 Käytiin katsomassa kotimatkalla Jekun Raiku-ystävän pentuja Kivimarjan kennelissä, josta ystäväni on ottamassa pennun, joten pojille on tulossa Raikun tyttö leikkikaveriksi viikon päästä. Ihania koiralapsosia - hieman pentukuumeilutti.

Tornioon pääsin vasta puolikahdeltatoista, joten oli kyllä piiiiitkä päivä. Onneksi näitä ei ihan tiheään tule. Katsellaan, että koska tehdään seuraava reissu. Jippo varmaan saa nyt jäädä kasvamaan rauhassa. Jos syksyllä on edistystä tapahtunut ja turkki kunnossa, niin katsellaan. Jekun kohdalla vielä mietin yhtä näyttelyä, mutta se riippuu myös turkin kasvusta - nyt ei ollut vielä ihan parhaillaan jalkakarvojen osalta.
Kiitos kuvista Adalmiina Fordell, Mira M., Minna Suihkonen ja Petra!
 Petralle lisäksi iso kiitos hauskasta reissusta!  Terkkuja Lumeksen & Allun omistajalle, joka tuli tervehtimään. Mukava tavata toisia koiratuttavia! :) Tavataanhan taas!
 Lisää kuvia täältä.
 Loppukevennys:

3 kommenttia:

leila kirjoitti...

Keski-Pohjanmaalla. ;) Kerrankin olin niin varma jonkun koiran tunnistamisesta, että uskalsin tulla juttusille. Nyt on entistä mukavampi lukea kirjoituksia, kun on tavannut niiden kohteet. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oho, onpa tuolla kuvagalleriassa paljon kuvia meidän Bassosta! Kuka nuo kuvat on ottanut ja tiedätkö saako niitä käyttää? :)

Olen samaa mieltä, hieno oli junnukoirien luokka. :)

t. Laura

quu kirjoitti...

Leila, nonniin heti meni väärin! :D Kokkola on mulle EP:tä silti - sanoo maantieto mitä vain. ;)

Totta, aina on kiva tutustua oikeastikin, että kuka siellä toisessa päässä naputtaa. :)

Laura, Basso on upea nuorimies! <3 Laittelen sulle yksäriä tulemaan..