perjantai 27. tammikuuta 2012

Leikkiriehaa

Alkuviikko lähti hienosti käytiin ja kävimme piiiitkällä kolmen tunnin lenkillä moottorikelkkareittiä pitkin. Pojat harjoittelivat luoksetuloa ja ne tuli sata lasissa luokse. No siihen tämän viikon onni sitten loppuikin, kun vuosia sitten nyrjähtänyt nilkkani alkoi vihoitella ja nyt on käyty vain minilenkkejä tyyliin kortteli ympäri.

Onneksi on iso piha ja olen kuitenkin pystynyt aktivoimaan poikia leikkimällä niiden kanssa takapihalla - heittelemällä leluja ja vetoleikkejä onnistuu istuenkin puuhailla. Eikä nämä ole sellaisia jotka nyt keksisi hulvatonta omaa puuhaa jos eivät pääse pitkille lenkeille, joten ollaan rauhassa otettu päikkäreitä ja levätty. Otetaan sitten seuraavalla viikolla kiinni tätä lenkittömyyttä.

Ostin Citymarketista sen Best Friend-lautapelin muutama viikko sitten ja siitä on riittänyt puuhaa sisätiloissa. Tosin se peli osoittautui liian helpoksi - Jekku raaaaaaauuuuhalliseen tahtiin siirtelee kiekkoa ja napsii nappulat. Jipon tyyli on samanlainen ja sitten kun namit on loppu, niin Jippo pyörittää lautaa kauheata vauhtia "Mitäeikötäälläenäämitäänolekaan"-tyylillä.


Lelujen kuningas


 Olen käynyt useamman slk-uroksen päätä kokeilemassa kallon suhteen, kun rotumääritelmässä ja sen tarkentavassa ohjeessa sanotaan, että kallon täytyy olla verrattain leveä eli sehän ei sano yhtään mitään. Muutenkin rotumääritelmä on niin tulkinnanvarainen, että ilmankos monien näyttelytulokset vaihtelee tuomarista toiseen. Monella uroksella tuntuu olevan kuono yhtä vahva kuin kallo eli siis kalloa saisi olla enemmän.

Jekun tilanne on nyt se, että sen kallo on paljon leveämpi kuin kuono ja kuonokin on topattu. Viime vuonna kuono oli kallon jatke, mutta nyt on "pallo" jossa on kuono kiinni. Jipollahan on juuri sellainen kiilamainen eli sen kallo saa vahvistua vielä paljon. On tämä koiran kehitys jännittävää puuhaa! Ties millaisia nämä on viisivuotiaana. :)


Parhaat kaverukset :) Jekku alkaa näyttämään päivä päivältä vinkeältä ketulta tai siinä on sellaista kissamaista oveluutta ilmeessä. Jippo näyttää höynähteneeltä kuten aina.Lumeksen omistaja kysyi viime viikonloppuna Jipon luonteesta ja siitä, että sehän on tosi sosiaalinen toisia koiria ja uroksiakin kohtaan. Sitä Jippo onkin, mutta velikullalle se kyllä sanoo mielipiteitä. Joskin Jekku ei niistä välitä - välillä hölmönä ihmettelee, että mistä tuo nyt noin nokkiinsa otti, joten riitaa näiden välille ei koskaan tule. Tosin Jippo kiitää heti Jekkua hyvittelemään ja nuolee Jekun huulet ja hampaatkin sisäpuolelta, jos meni hieman yli.


Poikien perusnormileikkejä :)


2 kommenttia:

Marika T. kirjoitti...

Tuo viimeinen tanssikuva, hihih.. :) ♥

quu kirjoitti...

Pojat ovat kunnostautuneet paritanssin suhteen :)