maanantai 23. syyskuuta 2013

Pompen-testitulos

"Koirilla Pompen tauti ilmenee mm. hidastuneena kasvuna, toistuvana liman oksentamisena, etenevänä lihasheikkoutena ja jatkuvana läähätyksenä. Tautiin liittyy myös käänteisvirtaus ruuansulatuskanavassa, johtuen laajentuneesta ruokatorvesta sekä sydänpoikkeavuuksia.

Sairauden ensioireet puhkeavat n. seitsemän kuukauden ikäisillä pennuilla. Koska sairaus on etenevä, siitä kärsivät koirat joko kuolevat tai lopetetaan yleensä ennen kahden vuoden ikää. Koirien Pompen tautiin ei ole hoitoa." Teksti: Lappalaiskoirat ry

 Jekusta otettiin joulukuussa 2011 prcd-PRA-testiä varten verikoe ja siitä samasta verinäytteestä pystyi vielä teetättää myös Pompen-testinkin.

Laitoin Laboklinille tiedustelua testin hinnasta ja vastaukseksi tuli n.66€. Viime maanantaina kirjoitin sähköpostiin koiran tietojen lisäksi tiedot Pra-testin laskusta, laskun numeron ja/tai tulostusnumeron (pyysivät niitä tietoja) ja jäin odottelemaan.

Viikkoa myöhemmin sähköpostiin tuli vastaus. Kädet täristen avasin sähköpostin ja siellä se oli!

Jekku on Pompen-taudin osalta terve!


Lappalaiskoirat ry:n sivulle on kerätty tietoa testatuista suomenlapinkoirista. Jekunkin tuloksen ilmoittelin sinne. Listaa voi katsella osoitteessa: http://lappalaiskoirat.fi/?id=jalostus/pompen-testatut_slk
Ei kommentteja: