lauantai 19. huhtikuuta 2014

Hankintoja

HauHau Champion lähetti meille aikaisemmin koemaistoon uusia kana-peruna ja lohi-peruna-nappulapusseja - lämmin kiitos niistä! Pojat olivat innoissaan uusista ruuista ja käytin pienet maistiaispussit nameina. Kummatkin vaihtoehdot olivat poikien kovasti poikien mieleen.

Tästä kokeilusta jäi mieleen kytemään ruuanvaihto - JahtiVahti ei oikein uponnut ja nappuloiden koko hankaloitti sen käyttämistä aktivointilelujen kanssa.

Ostin kuukausi sitten kokeiluun 2kg säkit kana-riisiä ja lammas-riisiä.

Annoin kummankin valita ruokansa itse. Asetin lattialle kourallisen kumpaakin ruokaa ja Jekku sai valita ensin. Se kevyesti nuuhkaisi lammasta ja alkoi innolla rouskuttamaan kana-riisiä. Toinen kokeilu sai sen valitsemaan suoriltaan kana-riisin. Jipon kohdalla valintaprosessi oli identtinen. Lammas-riisiä upotin aktivointileluihin ja pienen kannustuksen jälkeen sitä syötiin, mutta selkeästikään siitä ei ole päivittäiseen ruokailuun.

Lammas-riisi ei meillä maistunut.
Kana-riisi on sulanut hyvin ja jätösten määrä on pienentynyt. Suuri plussa on se, että kokonsa puolesta se soveltuu mainiosti aktivointileluihin. Ruuan vaihtaminen on onnistunut hyvin - kummatkin pojat ovat tässä suhteessa helppoja kun niille voi lähes lennossa vaihtaa ruokaa.

Kana-riisi pääsi jo loppumaan ja syötän jäljellä olevan JahtiVahdin loppuun ennen kuin siirrytään kana-riisiin. Luultavammin vaihdamme ruokaa jossain vaiheessa taas. Koirille mielekästä vähän vaihtaa ruokaa, kun itsekään en samaa pöperöä suostuisi syömään vuodesta toiseen. Meillä nappulat on vain yksi osa ruokaa, että sekin tietysti vaikuttaa siihen miten pitkästi samaa merkkiä voi syöttää koiran siihen kyllästymättä.

.

Kupin etualalla on kana-riisiä ja takana JahtiVahti Energia-nappuloita, kokoero on huomattava ja samaten rasvapitoisuus.

Muuton myötä uudistusta myös astioihin. Kodin Tavaratalosta ostin kermanvärisen suuren kupin vettä varten. Hintaa 7,5€ ja tämä kuppi ei kaadu, kun on alaosastaan niin leveä.


Lohjalta halpamarketista uudet ruokakupit, 3,5€/kpl. Nämäkin voi pestä koneessa.Koko setti on kiva katsella ja käytännöllinen. Kammoksun nurkissa pyöriviä rumia arkisia esineitä kun samalla hintaa saa sellaisiakin joita jaksaa katsella.Aikaisemmin tilautin kepon luokse Clas Ohlsonilta tarjouspedit kummallekin. Alennettu hinta oli 8€/kpl. Sivustolla oli useita positiivisia palautteita pedin suhteen ja täytyy niihin yhtyä. Kura ei näy eikä tunnu edes petiin jäävän. Pintamateriaali on kestävää ja vetoketjullisen päällisen voi pestä koneessa. Yllättäen nämäkin ovat hihnanjatkeen mieleen.

Jekku ei pedistä niin kovasti välitä, kun se mieluusti nukkuu kovalla lattialla, mutta on sekin nähty pedissä nukkumassa. Jippo sohvaperunana pitää pedistään kovasti ja minäkin pidän. Näiden petien päällä on kiva itsekin istua sisällä ja terassilla. ;)

Ei kommentteja: