sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kolmas maailmansota

Houdini


Vuosittainen alkava maailmansota syttyi lauantaina- on taas vuosittainen Jipon pohjavillojen poistamisen vuoro. 

Jipolta kun ei irtoa pohjavilla laattoina/tuppoina kuten Jekulta. Vaan Jipolta täytyy pohjavilla varta vasten ja useaan kertaan harjata pois. Sen verran höttöä pohjavilla, että se vaan jää sykkyrälle päälikarvojen alle. Pohjavilla ei kuitenkaan tiivisty tai paakkuunnu, että siitä saa olla kiitollinen.

Jipon mielestä kaikki muut hoitotoimenpiteet kuten korvien puhdistus tai jopa kynsienleikkaus on maailmasta ihanempia tai minkä tahansa muun paikan ronklaus. Mieliala muuttuu heti jos yrität tuoda harjaa syväluotaavan lähelle. Harjata saa kyllä vaikka millä mitalla, jos se harja ei mene päälikarvaa syvemmälle. 


Pohjavillan harjauksen suhteen jätkä on houdini, mikä keplottelee vaikka mistä irti. Lopulta se pitää kellistää kyljelleen ja laittaa toinen jalka sen kaulan päälle ettei se karkaa, ja silloinkin se pääsee aika usein karkaamaan. Siinä se sitten venkoilee, läähättää ja heikon hetken yllättäessä se karkaa. Namikoulutuksesta ei ole mitään apua jos kyse on pohjavillan poistamisesta.
Jipolla on herkkä iho kyljissä ja kupeessa, ja sen takia se ei harjauksesta pidäkään. Mahan alta ja muualta harjatessa se alistuu kohtaloonsa, mutta kun harja osuu kylkeen niin se pyrkii pakosalle.


Luonnetestissä tuli ilmi että se on luonteeltaan kova, vilkas muttei millään tavalla vihainen. Nämä ominaisuudet tulee kyllä harjaamisen suhteen aina esille kun se ei opi mitään, huomioi kaiken mutta ei varmasti tikkaa käteen kiinni.

Muuten kaikinpuolin maailmasta paras pikkuotus, mutta tämä sen harjaus on kyllä syvältä. Onni kuitenkin että siinä otuksessa ei ole aggressiivisuutta tippaakaan, joten ainut pelko on että se nuolee kädet puhtaaksi. 
Voi olla, että harjaamisen suhteen taistelemme sen kanssa loppuiän.

Jekku yleensä siirtyy jonnekin syrjään nukkumaan, kun me Jipon kanssa taistelemme. Aikamoinen kasa pohjavillaa Jipsusta lähti ja harjausta täytyy jatkaa vielä monen monituista kertaa, ennen kuin kaikki villa on poistettu.

Aikamoinen kasa pohjavillaa Jiposta lähtikin


Jekku uinahti odottelemaan leikkitovereita.

Muutama hyvin arkinen kuva tältä päivää. Pojat ovat aika velikultia nukkumaan ja lekottelemaan, kun mitään hauskaa ja tekemistä ei ole näköpiirissä. Jippo tietenkin nukkuu sängyn alla ja Jekku on tällä kertaa linnoittautunut tuoliin kiinni. Jostain syystä sen pitää saada tunkea päänsä tai selkänsä jonkun huonekalun jalkaa vasten.
Jippokin eksyi olohuoneeseen nukkumaan.

Lelukorinvahdista ei pääse kukaan ohi.


Joskus täytyy keittiötäkin vahtia kun sieltä leijuu ihania hajuja kirsuun.

3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hei minkälainen tuo sinun käyttämä karstasi on, kun noin hyvin lähtee pohjavillat? :)

quu kirjoitti...

Karsta on vain pintakarvoja varten - varsinaisen työn teki karvakasan alla eli nämä :)

http://1.bp.blogspot.com/-bftyECl9FRE/UxYEdHCPrSI/AAAAAAAAPGQ/6U6ieC9SLHs/s1600/IMG_0986.png

http://3.bp.blogspot.com/-Z4CrPYgGh_g/UxYEiectOGI/AAAAAAAAPGw/-576xLzcbWQ/s1600/IMG_0991.png

Täällä lisää:

http://jekkula.blogspot.fi/2014/03/varusteet-harjat.html

Hanna kirjoitti...

Oukkei! Kiitos tiedosta!