keskiviikko 6. elokuuta 2014

Mökkireissu

Ilta-auringon katselua rantasaunan portailta


Olimme hurjan onnekkaita ja saimme viettää pari päivää Taavetissa mökillä. Ajomatka mökille oli kuuma, mutta kyllä se oli sen arvoinen kun kurvasimme mökin pihaan ja näimme laajan nurmikentän, viileän mökin ja leveän polun upealla rannalle sekä rantasaunalle.

Mökki on kepon vanhempien tuttavien koko kesäksi vuokraama, mutta tuttavat päättivätkin ostaa oman mökin. Tämä vuokramökki jäi sitten kokonaan käyttämättä ja meilläkin oli mahdollisuus siellä nauttia täydestä hiljaisuudesta.

Kävimme soutelemassa, viskomassa uistinta laihoin tuloksin, nautimme päivä- ja iltasaunasta, uimme Jekun kanssa ja ilman, pelasimme monenlaisia pelejä poikien avustuksella sekä luimme kirjoja puutarhakasvien historiasta ja Esko Valtaojaa.  Tietysti grillailu, päiväunet ja leikki poikien kanssa kuului myös ohjelmistoon.


Mökki

Rantasauna


Upea ranta tarjosi mainiot puitteet uimiseen ja kahlailuun. Jekkuhan nyt oli ihan tohkeissaan ja itsekseen ui rannalla suuria kaarroksia. Kepon kanssa kävivät pitemmällä uimassa ja kilpaa uivat rantaan. Minun sopi kyllä kahlailla mutta jos uin niin Jekku juoksi laiturille haukkumaan - tiedän ettei uimataitoni ole maailman paras, mutta että piti ihan komentaa. ;)

Jippoa ei saatu uimaan, mutta kahlasi se pitemmälle kuin pitkiin aikoihin.  Kantamista mietittiin, mutta jos vesi ei sitä kutsu niin ei viitsitty pakottaakaan.
Rannalle lipui sorsapariskunta ja kovasti pojat innoissaan menivät tervehtimään. Jipon olisi tehnyt mieli mennä lähemmin tutustumaan, mutta kun tassut olisivat kastuneet! Molemmat pölvästit päivystivät ja tepastelivat rannalla ja aina sorsat kaakattivat kauemmas. Koirien perääntyessä sorsat lähestyivät ja hetken päästä kaakattaen väistivät. Leikki jatkui tovin, kunnes pojat kyllästyivät. 

Laituripoikia:


Ei kommentteja: