maanantai 21. syyskuuta 2015

Päiväretkeilyä harjullaTasoittava lenkki harjun metsässä oli passeli eiliselle retkeilypäivälle. Harjulla riittää polkuja sinne tänne, laajoja väyliä aina pikkuisiin kiemurteleviin polkuihin kivien lomassa. Samalla kartoitettiin minne kaikki polut kulkevat ja miten niistä yhdistämällä saisi mukavan pituisen lenkin.

Pakkasin eväät matkaan ja flexit sai kätevästi repun vyötäröhihnaan ja sitten vain menoksi. Yllättävän hyvin mentiin ilman suurempia sotkeutumisia.
Normaaliperusviivalla oli käynnissä mittaukset - häkkien luukut oli avoimena ja mittalaitteet välkkyivät. Jippoa kovasti kiinnosti nämä kummat vinkuvat ja välkkyvät mittarit.
Poluilla liikkuu paljon koirakoita, mutta nyt löytyi sopiva soppi vähän syrjemmästä ja leipien sekä kaakaoherkuttelun ajan pojat saivat leikkiä, kelliä ja hömpötellä. Lopultahan sieltä tulikin koirakko vastaan ja pojat täytyi ottaa kiinni.

Metsä vilisi yläkoululaisia poikia suunnistuksen parissa, osa tuntui olevan ihan hukassa ja osa kuunteli kaijuttimilla örinämusiikkia, mutta oli heitäkin jotka olivat suunnistustehtävän tehneet.


Kesällä ostettiin Varustelekasta Mil-Tec Assault Pack-reppu, mikä soveltuu päiväretkeilyyn ja tämä on todella mukava kantaa ja taskuja löytyy paljon
lll


Ei kommentteja: