tiistai 29. joulukuuta 2015

Tilaus Kennelrehulta & erikoislihoja TopDogista

Kuvasta Kennelrehun sivulle


Kun turrukoita haluaa ruokkia muulla kuin nappularuoalla, vaikkapa 50/50 periaatteella eli puolet päivän ruoka-annoksesta koostuu lihasta niin tietenkin lihantarve kasvaa. Suuri määrä lihaa myös maksaa enemmän, mikäli se hankitaan marketeista tai lemmikkeihin suunnatuista erikoisliikkeistä.

Suomessa liikkuu muutamia raakalihoja toimittavia rehuautoja ja meidän kotikolon lähelle pysähtyy Kennelrehun auto.  Kennelrehun ainut miinus on, että minimipakkauskoko on 5kg.

Ensimmäistä kertaa tilasin Kennelrehulta ja kokemus oli positiivinen - koko toimitus lyhykäisyydessään - Omien tunnuksien tekeminen, kirjautuminen nettisivuille, tilaaminen päivää ennen, nouto autolta ja maksaminen käteisellä tai kortilla.

Laskeskelin, että pakasteeseen ja reppuun mahtuu 2x5kg satsit lihaa joten päädyin pariin peruslihaan -  sikanauta- ja broilerijauhelihaan.  Hetken meni hoksatessa, että nettikaupassa painaessa ostoskärryn-ikonia pääsin tarkastelemaan tarkempia tietoja tuotteesta ja sitten vasta sen sai lisättyä varsinaiseen tilaukseen. Mietinkin aluksi, että onpa nihkeästi tuotetietoja sivuilla, mutta näin ei sitten ollutkaan.

Tarkastajamöttöset olivat heti ahkerana tutkimassa, mitä repusta löytyy. Pari pientä pahvilaatikkoa oli näppärä sujauttaa reppuun ja iso plussa tiiviistä pakkaamisesta.  Oli vaikea saada kuvaa missä ei tarkastajaa olisi kuvassa. ;)


Jauheliha

Broilerijauheliha oli Jekun mieleen, se antaumuksella nuoli pusseja..

Yhteen pakastelaatikkoon sai sullottua kaikki tilatut ja tilaakin jäi.
Innostuttiin Iitun emännän kanssa vielä lähtemään paikalliseen Top Dog-myymälään, mikä on erikoistunut koiraurheiluun ja siellä oli mitä erikoisempia lihapakasteita tarjolla.

Sinkkilisän lisäksi valitsin jauhettua hevostahanhi-kalkkuna mixiähirven luutonta jauhelihaa, jauhettua lammasta ja jauhettua poroa. Ainostaan poro oli ennestään tuttua ja kaikki muut on pojille uusia makukokemuksia. Jännä nähdä miten ne suhtautuu uusiin lihavaihtoehtoihin.

Taulukossa kaikki muut eritelty paitsi hirven luuton jauheliha, mitä ei sivustolta enää löytynyt. Kuvakaappaukset sivulta Mush B.A.R.F.

Nuuhkuttelutestin perusteella Jekku valitsi sille tutun poron ja Jippo hevosen.Eikös niitä voisi jo alkaa syömään Jekku tuntuu tuumiman.


Huomaathan, että tätä kirjoitusta  ei ole tehty yhteistyössä Kennelrehun, Mushin tai TopDogin kanssa vaan puhtaasta kiinnostuksesta koiran monipuoliseen ruokintaan.

Ei kommentteja: