torstai 21. joulukuuta 2017

HierojallaKulunut syksy on ollut raskas ja lupasin pojille hieronnan joululahjaksi. Ei meillä kyllä koirille joululahjoja yleensä anneta, mutta nyt tuntui siltä että hieronta oli paikallaan. 

Meidän taloyhtiössä vaihtui lattiavahauksia tehnyt yritys ja tällä kertaa vahausjälki oli hengenvaarallinen niin ihmisille kuin koirillekin. Lähdimme koirien kanssa kepon luo evakkoon muutamaksi päiväksi, kun kumpikin liukasteli portaissa ja Jekku lopulta kaatui suoraan kyljelleen, kun tassut ei pitäneet yhtään. Kaatumisesta on jonkin aikaa eikä siitä jäänyt sen kummemmin mitään suoranaista vikaa kuten ontumista, mutta ajan myötä huomasin että reisi, minkä päälle kaatui oli hieman jäykkä ja takaliikkeet jäivät vajaiksi.


Muutenkin täällä Etelä-Suomessa on ollut perinteinen talvikeli eli pakkasta ja sataa vettä, mikä aiheuttaa sen, että kaikki kävelytiet on peilijäässä. Ollaan liukasteltu urakalla siis lenkeilläkin.

Etsiskelin hyvää koirahierojaa, jonka luona voisi jatkossa käydä hieronnassa ja sellainen löytyi dobo-kouluttajasta, jonka tunnilla Jippo kävi keväällä.

Lähdettiin tänään aamulla Nellin luo ja katsottiin kumpienkin liikkeet ennen hierontaa. Hieronta kustansi 40€/koira.  Nellin raportti liikkeistä ja itse hieronnasta kursivoituna:

Jekku ja Jippo:
Liikeet oli liukkaan kelin ansiosta hieman töpöttävät ja askelia ei nähnyt pitkänä kunnolla. Kuitenkin liukkaalla hyvä askellus.

Jekku:
Hierottaessa oikelta räätälilihas ja tfl (lev peitinkalvon jän.lihas) kireä, rintarangan alueelta multifidukset (selkärangan tukilihakset) ajoittain kireät. Lanneselän kalvo tuntui hyvältä, kun taas rintalihaksien käsittelyyn reagoi, alueella pientä kireyttä.
Jekku livisti kolmasti pois käsittelystä ja välillä se alkoi itkeä (etuosaa hierottaessa). Saattoi olla kipeä tai sitten se vain on kertakaikkisen kyllästynyt syksyn jatkuvaan haavan tutkimiseen, että sen sietokyky on nyt ylittynyt kaikenlaiseen rönkkimiseen.  Jekun osalta ei nyt tarvitse käyttää hieronnassa kuin jos on tarvetta.

Jekun reiteen ja leikkaushaavaan annettiin vielä hoitavaa laserhoitoa (15€).

 

Vuoroa odottamassa


Jippo:

Hierottaessa takapään vas. pakaralihas (gluteus), räätälilihas (sartorius) ja leveän peitinkalvn jännittäjälihas (tfl) hieman kireät ja nahkean tuntuiset. Oikealta lanneselänkalvo kiristyi gluteukseenpäin. Selän alueelta pitkä selkälihas kireä kauttaaltaan ja reagoi värähtelevästi kosketukseen rintarangan alueella. Lavan edessä hieman kireyttä.

Jippo odotti vuoroaan nukkuen ja hieronnasta se nautti suuresti koko ajan. Jipon kohdalla on hyvä ottaa uusintahieronta ja se tehdään sitten tammikuun alussa.

Ei kommentteja: