keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Esittelyssä Fetch N Treat- aktivointileluAktivointilelukokoelmaan saimme kesällä uudenlaisen täydennyksen. Esittelyssä siis All For Paws- merkin Fetch N Treat aktivointilelu, minkä löysimme paikallisesta FB-kirppisryhmästä käytettynä. Tuttavan koirat eivät olleet innostuneet lelusta yhtään ja me saimme tuotteen 20€, uutena liikkeessä  lelu maksaa Mustissa ja Mirrissä n.30€.

Lelu on ollut käytössä nyt puolisen vuotta ja ollaan kartutettu kokemusta vähitellen. Opetteluvaiheessa koiran täytyisi olla jollain tapaa kiinnostunut kantamaan palloa suussaab ja pudottaa se käskystä, jotta yhdistää sen nameihi.  Lienee selvää, että meidän koirista Jippo ei tällä "Fetsillä" leiki - se kyllä kuskailee palloa, kun sitä huvittaa, mutta käskystä se ei palloa ota suuhun eikä sitä pudotakaan, joten se ei pääse yhdistämään pallon pudottamista reikään ja nameja keskenään. Jipon lähestymistapa on Fetsin kaataminen, joten harmittavasti sille tästä lelusta ei ole mitään iloa.

Jekkuhan tajusi pelin idean äkkiä, parissa minuutissa, ja aikaa myöden se on itse sheipannut siten, ettei se tee turhia liikkeitä. Se tarkasti asettelee pallon oikeaan kohtaan, ettei pallo pääse putoamaan ja kierimään kauas.  Sille peli on jo tavallaan helppo, mutta se aina innolla leikkii ja voi itsekseen puuhastella asetellen palloa oikeaan kohtaan,

Mustin ja Mirrin sivulla tästä oli paljon käyttäjäkokemuksia ja monet olivat harmistuneet, kun nameja tuli välillä paljon ja toisinaan vähän/ollenkaan, ja kun pallo tosiaan ei kieri kauas. Itse koen tämän kyllä todella kivaksi ja erilaiseksi aktivointileluksi, ja tässä on vähän enemmän aivotyöskentelyä.

Pallon kulkema lyhyt matka ei haittaa ja minusta se on päinvastoin hyvä, ettei koira innoissaan juokse ja törmää mihinkään, vaan voi tehdä töitä yhdessä paikassa ja rauhakseen. Palloleikkeihin usein sisältyy valtavaa innostusta ja tämä Fetsi taas opettaa koiraa työskentelemään pallon kanssa keskittyneesti ja rauhallisesti.

Nameiksi valikoitui laadukkaat kissannappulat - pienet nappulat sujahtaa helposti ulos eikä ne jää jumittamaan ja kun palkkio on pientä niin voi pelatakin kauemmin. Jekku ei toistaiseksi osaa laskea saako se yhden vai kuusi namia kerrallaan, se on tyytyväinen jokaisesta. :)

Miinusta kevyestä alustasta - olisin toivonut painavamman alustan, mikä olisi opetteluvaiheessa kätevä ja toinen on puhdistettavuus, kun sisälle jää nameista möhmöä.Ei kommentteja: