torstai 4. tammikuuta 2018

Esittelyssä Busy Buddyn Kibble Nibble


Jippo odottelemassa lupaa aloittaa namien etsintä.


Tehdessäni eilen kokonaisvaltaista päivitystä Jekkulan Aktivointilelut-sivuun huomasin sieltä puuttuvan Busy Buddyn Nibble Kibblen eli kotoisammin "Nipan". Meillä on käytössä koko M/L, mikä on tarkoitettu yli 9kg painaville koirille.

Tämä kovamuovinen ja kumilla päällystetty munanmuotoinen aktivointilelu on ollut meillä jo reilun vuoden päivät. Se löytyi paikallisen Mustin ja Mirrin alekorista ja sitä olin jo pitempään suunnitellut hankkivani.

Nipalla on kyllä ihan omanlaisensa kulkusuunnat ja siksi se on kiinnostava edelleen. Kumipäällysteen takia naarmuttanut lattioita eikä kulunut. Lelun molemmissa päissä on aukot, mistä namit tipahtelee ulos hyvin satunnaisesti. Jouduin leikkaamaan kaikki kumisiivekkeet aukoista pois, kun Nipa ei suostunut antamaan yhtään namia ulos. Näitä siivekkeitä kutsuttiin Mustin ja Mirrin esittelysivulla herkkumittareiksi, hauska nimitys.

Onneksi lelun voi täyttää noista päädyn aukoista, sillä jengat alkaa hieman mennä tuosta varsinaisesta lelun avauskohdasta (keskeltä lelua), etten sitä uskalla enää availla.

Kovuutensa takia tämä soveltuu koirille, mitkä leikkivät maltillisesti eivätkä heittele lelua lattioille/seiniin tai sitten pihalla tapahtuvaan aktivointiin. Jippo esimerkiksi leikkii tosi rauhaksiin sisätiloissa ja asetan Nipan aina maton päälle, niin se vaimentaa ääntä entisestään.

Nipa ei ehkä ole suosituin ostos omasta mielestä, mutta koirat tykkäävät siitä kummatkin.

Ei kommentteja: