maanantai 19. marraskuuta 2018

Lunamaista


Hih-hei kun oli tänään hauska lenkki- ja leikkihetki Lunan kanssa! Luna emäntineen tuli meidän luona käymään ja aluksi tehtiin pitkä lenkki kiertäen harrastekäytössä oleva lentokenttä ja sen jälkeen päälle vielä leikkivillit pihalla.

Lunaa olemme tavanneet pariin kertaan ja se on luonteeltaan tosi reipas nuori neiti, sitä ei maailman murheet ja kummallisuudet ihmetytä. Oikein sellainen Jippomainen luonteeltaan ja arvelinkin, että niillä olisi Jipon kanssa hauskat hippaleikit kun ovat niin samantyylisiä turrukoita, ja niin olikin! Jekukin kanssa hetken leikkivät, mutta erityisesti Jipon kanssa leikkimiseen oli tilausta kun Jippo saisi leikkiä enemmän. Jekullahan on monasti omat leikit menoillaan, mutta Jippo taas ei niin paljon perusta leluleikeistä - se haluaa höpsötellä, juosta ja pomppia.

Vuosia sitten rotuun tulleena ei tiennyt koirista tai niiden suvuista mitään, muuta kuin kuvien perusteella. Nyt kun on rodun parissa ollut kohta kymmenisen vuotta, vaikka sekin on niin lyhyt aika, niin tuntee jo koiria enemmän. Mistä päästäänkin siihen, että Lunan emon kävin pentukuvailemassa 2013.   Lunan isän puolelta löytyy Jipon isoisä Lumiturpa Oula ja Lunan emänisän Nikkon tapasin kasvattajansa luona pari kesää sitten. Jollain tapaa sitä pääsee syvällisemmin tutustumaan koiraan, kun on nähnyt sen sukulaisia ja osaa etsiä tuttuja piirteitä ja tapoja.

Syysruskan Kevät-Taimi
"Luna"


Kiitos kun kävitte ja tervetuloa toistekin!

Ei kommentteja: